E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατί ο οργασμός κάνει καλό στην υγεία σου

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012


Σύμφωνα με την δρ. Τζένιφερ Μπέρμαν, συνιδρύτρια του Γυναικείου Κέντρου Σεξουαλικότητας στο Πανεπιστήμιο του UCLA, ο οργασμός χαρίζει υγεία. Δείτε μερικές από τις ευεργετικές ιδιότητες του οργασμού!
Κυκλοφορικό
Ο οργασμός είναι μια καρδιαγγειακή δραστηριότητα, αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί μια εναλλακτική λύση της καθημερινής άσκησης. «Ο ρυθμός που χτυπάει η καρδιά σας αυξάνεται όπως και η πίεση του αίματος», δηλώνει η Μπέρμαν. Και έτσι, το σώμα σας απελευθερώνει και ενδορφίνες, επίσης. Τι πιο διασκεδαστικό υπάρχει για την εξάσκηση της καρδιά σας;
Ανεβάζει τη διάθεση
Ένας οργασμός μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται για να «ανέβεις» ψυχολογικά. Ενδορφίνες, ντοπαμίνη και οξυκοτίνη απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού. Αυτές οι τρεις ορμόνες επιδρούν θετικά στη διάθεση του ανθρώπου. Για την ακρίβεια, η ντοπαμίνη είναι η ορμόνη που εκκρίνεται κατά τη λήψη ναρκωτικών ουσιών, όπως η κοκαϊνή ή όταν τρως κάτι πολύ νόστιμο.
Βοηθάει στον ύπνο
Μπορεί ο οργασμός να μην διαρκεί πολύ, αλλά σίγουρα θα σας χαρίσει έναν πολύωρο και ευχάριστο ύπνο. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 30% από τις 1800 γυναίκες που ρωτήθηκαν, χρησιμοποιούν τον οργασμό σαν φυσικό ηρεμιστικό.
Ψυχική υγεία
Εκτός από τις ευεργετικές επιδράσεις στην καρδιά, ο οργασμός είναι υπεύθυνος και για την ψυχική υγεία. Ο Ph.D. Μπάρι Κομισάρουξ υποστηρίζει πως ο εγκέφαλος γεμίζει με περισσότερο οξυγόνο κατά τη διάρκεια του οργασμού, από το συνηθισμένο.
Φυσικό παυσίπονο
Οι Βικτωριανοί πρακτικοί θεωρούσαν πως οι οργασμοί μπορούσαν να απαλύνουν ορισμένου τύπου πόνου, όπως ημικρανίες και κράμπες της περιόδου που έχουν οι γυναίκες. Σύμφωνα με την Μπέρμαν, οι συσπάσεις κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορούν να «εκκενώσουν» τους θρόμβους στο αίμα κατά τη διάρκεια της περιόδου και να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση!
Ανακουφίζει από το άγχος
Κι ενώ όλα κινούνται με φρενήρεις ρυθμούς, η σεξουαλική δραστηριότητα αποδεικνύεται πως μπορεί να ανακουφίσει διπλά από το στρες. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο εξαιτίας των ορμονών, αλλά και επειδή «η σεξουαλική πράξη απαιτεί την πλήρη συγκέντρωση σε αυτό που κάνεις», σύμφωνα με τη Μπέρμαν.
«Υγιή λάμψη»
Τι είναι αυτό που μας κάνει να λάμπουμε μετά το σεξ; Η ορμόνη δεϋδροεπιανδροστερόνη, η οποία παρουσιάζει αυξημένα επίπεδα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μπορεί πραγματικά να κάνει το δέρμα σας πιο υγιή.
Συναισθηματική υγεία
Με το σεξ μπορείτε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας αλλά και τη συναισθηματική νοημοσύνη σας. “Όταν έχετε καταλάβει πώς λειτουργεί το σώμα σας και … [ότι] είναι σε θέση να ικανοποιηθεί μόνο του, ανεξάρτητα από το καθεστώς της σχέσης σας, παίρνετε πολύ καλύτερες αποφάσεις στις σχέσεις», λέει ο Λόγκαν Λέβκοφ, Ph.D., σεξολόγος και πιστοποιημένος καθηγητής σεξουαλικότητας. «Δεν κοιτάζεις κάποιον άλλο για να σε επιβεβαιωθείς πως είσαι σεξουαλικό ον.”

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger