E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Υποψήφιος βουλευτής ετών 94!

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Μα είστε σοβαρός;» ήταν τα λόγια της υπαλλήλου στον 94χρονο Ρουοκίτσι Καβασίμα, ο οποίος πήγε στην αρμόδια δημοσία υπηρεσία στο Τόκιο για να εγγραφεί ως υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της Ιαπωνίας.


Ο Ρουοκίτσι Καβασίμα απέσυρε από τον λογαριασμό του 3 εκατομμύρια γεν (περίπου 36.400 δολάρια), από το ποσό που είχε αποταμιευμένο για την κηδεία του και στα 94 χρόνια της ζωής του, μόλις τρεις ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων, κατέβαλε το αντίτιμο και έγινε ο γηραιότερος υποψήφιος στις εκλογές της Κυριακής.

«Απλώς αισθάνθηκα ότι τώρα ήταν η σειρά μου», είπε ο κ. Καβασίμα δείχνοντας περήφανα την προεκλογική του αφίσα στην πόλη Hanyu, μια ήρεμη πόλη, κρυμμένη ανάμεσα σε ορυζώνες στα περίχωρα του Τόκιο.

Ο κ. Καβασίμα είναι ένας ανεξάρτητος, αυτοχρηματοδοτούμενος υποψήφιος με την ομάδα υποστήριξής του να αποτελείται ως επί το πλείστον από μέλη της οικογένειάς του. Είναι χήρος, ζει μόνος του και είναι σε θέση να φροντίζει τον εαυτό του. Διαθέτει άδεια οδήγησης που είναι έγκυρη για άλλα τρία χρόνια και έχει ανάγκη μόνο ένα μπαστούνι για να βοηθά τα γερασμένα του πόδια στο περπάτημα αλλά δεν χρησιμοποιεί γυαλιά.

Όπως είπε ο ίδιος πριν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα συνεκλήθη οικογενειακό συμβούλιο στο οποίο πήραν μέρος η 62χρονη κόρη του και τα τρία μικρότερα αδέλφια του: δυο άντρες ηλικίας 85 και 76 ετών και η αδελφή του ετών 80. «Όλοι οι φίλοι μου είναι νεκροί, γι' αυτό οργάνωσα μια οικογενειακή συγκέντρωση και τους ζήτησα βοήθεια», είπε σε συνέντευξή στο σαλόνι του σπιτιού του.

Ο Ρουοκίτσι Καβασίμα γεννήθηκε στο τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1918 και έμεινε στην Κίνα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως εμπορικός αντιπρόσωπος.

Όταν επέστρεψε στην Ιαπωνία έγινε πωλητής σε ιαπωνικές κουζίνες, ταξιδεύοντας σε όλη τη χώρα με μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson.

http://www.dete.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger