E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Προσοχή έρχεται η Τρόικα - Το επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής που κάνει θραύση

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012



«Προσοχή, έρχεται η Τρόικα» τιτλοφορείται το επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής που ξεπουλά στην Πορτογαλία. Στόχος των παικτών να κρατηθούν στην εξουσία, να φιμώσουν τους αντιπάλους και κυρίως να... τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν την άφιξη της  Τρόικα.
«Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Κι εσύ επίσης μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!»,  Με τη φράση αυτή διαφημίζεται το δημοφιλές παιχνίδι στην Πορτογαλία.
Η βασική ιδέα είναι ο παίκτης να αναλάβει τα ηνία μιας φανταστικής χώρας, της «Πορτουγαλανδίας». Ασκώντας την εξουσία πρέπει να επεκτείνει την επιρροή του σε διάφορες ομάδες συμφερόντων και να συγκεντρώσει τα «μεγαευρώ» που τοποθετούνται σε φορολογικούς παραδείσους.
Νικητής αναδεικνύεται ο «ηγέτης» που καταφέρνει να συνάψει τις περισσότερες πολιτικές συμμαχίες, να κερδίσει τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα προτού εμφανιστεί η κάρτα της «Τρόικας»: Πρόκειται για τρεις αγριωπούς, μαυροντυμένους άντρες που κρατούν χαρτοφύλακες με τα αρχικά ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, δηλαδή των τριών πιστωτών των χωρών της Ευρωζώνης που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.



http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger