E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο Αφρικάνος που αμφισβητεί το ρεκόρ του Μέσι

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012




Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ζάμπια καθώς αποτελεί ζήτημα τιμής για τους Αφρικανούς η απόδειξη των 107 τερμάτων που φέρεται να σημείωσε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου της χώρας, Γκόντφρεϊ Τσιτάλου το 1972.


Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας προσπαθούν να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία από το αρχείο τους προκειμένου να τα προσκομίσουν στη FIFA.

Εάν η προσπάθεια τους στεφθεί με επιτυχία, αυτομάτως αναιρείται το εκπληκτικό ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι που έχει φτάσει ήδη τα 88 γκολ.

Ο ερευνητής και ιστορικός του ποδοσφαίρου, Τζέρι Ματσίμπα επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες τα γραφεία της ομοσπονδίας στη Λουσάκα προκειμένου να διασταυρωθούν και τα 107 γκολ του αδικοχαμένου στράικερ (σ.σ.:σκοτώθηκε στην αεροπορική τραγωδία της εθνικής Ζάμπια το 1993).


Μάλιστα όπως ισχυρίζονται οι αξιωματούχοι της ομοσπονδίας υπάρχουν αναλυτικά δημοσιεύματα του Τύπου εκείνης της εποχής. 

Ο εκπρόσωπος και υπεύθυνος επικοινωνίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ζάμπια, Έρικ Μουάνζα μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για τον ντόρο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την εγκυρότητα του ρεκόρ.


«Δεν υπάρχει καμία αντιδικία ούτε τίθεται κάποιο ζήτημα για το εάν ο Γκόντφρεϊ Τσιτάλου πέτυχε 107 γκολ το 1972.

Τα ματς που αγωνίστηκε υπάρχουν στο αρχείο. Όλα τα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο της Ζάμπια έχουν καταγραφεί ενώ υπάρχει και πρόσφατη επαλήθευση από ιστορικούς του ποδοσφαίρου, αναλυτές και άλλους εκπροσώπους των media όπου παρουσιάζεται η κατανομή των αναμετρήσεων από παιχνίδι σε παιχνίδι και από γκολ σε γκολ".

Ο κ. Μουάνζα ανέφερε ως παράδειγμα της εκτελεστικής δεινότητας του Τσιτάλου τα εννιά γκολ που πέτυχε στα δύο πρώτα παιχνίδια του με τη φανέλα της Κάμπουε Γουόριορς το 1972.

"Για παράδειγμα ο Γκόντφρεϊ ξεκίνησε να σκοράρει ακατάπαυστα στις 23 Ιανουαρίου 1972 στοn 1o Γύρο του Παναφρικανικού Κυπέλλου Συλλόγων (CAF African Club Championship) το οποίο πλέον έχει μετονομαστεί σε Now Orange CAF Champions League.

Στο πρώτο ματς στο Μασέρου του Λεσότο, η Κάμπουε Γουόριορς στην οποία αγωνιζόταν ο Τσιτάλου αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μανζάντι. Ο Τσιτάλου σημείωσε και τα δύο γκολ.

Στον επαναληπτικό δύο εβδομάδες αργότερα η Κάμπουε Γουόριορς επιβλήθηκε 9-0 με τον Τσιτάλου να πετυχαίνει εφτά γκολ.

Αντιστοίχως πέτυχε περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο αλλά και σε άλλες διοργανώσεις, ενώ αγωνίστηκε και με την εθνική Ζάμπια σε αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1974 μεταξύ άλλων".

Ο εκπρόσωπος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ζάμπια εξήγησε τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να πεισθεί η FIFA για το ρεκόρ. Την ίδια στιγμή αναγνώρισε το μεγάλο επίτευγμα του Λιονέλ Μέσι.

‘Ηδη ετοιμάζουμε την παρουσίαση όλων αυτών των γκολ μέσα από το αρχείο μας για να το αποστείλουμε στη FIFA.

Το ρεκόρ του Μέσι είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Το γεγονός πως έχει σκοράρει περισσότερα από 85 γκολ αυτό τον χρόνο από μόνο του αποτελεί τρανή απόδειξη για το πόσο μεγάλο ταλέντο διαθέτει.

Από την άλλη πλευρά όμως, το ρεκόρ του Τσιτάλου εξακολουθεί να υφίσταται».


mediasoup.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger