E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ερευνα: Ο ανθρωπος γινεται ολοενα και πιο χαζος

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012



Αχρείαστη είναι πλέον η νοημοσύνη των ανθρώπων για την επιβίωσή τους, σύμφωνα με τους επιστήμονες γεγονός που σημαίνει πως όσο περνούν τα χρόνια οι άνθρωπος θα γίνεται ολοένα και λιγότερο έξυπνος!
Σύμφωνα με την νέα θεωρία αυτή την οποία ανέπτυξε μία ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Stanford , ο άνθρωπος χάνει τις διανοητικές και συναισθηματικές του ικανότητες λόγω του ότι οι ιστοί των γονιδίων που επηρεάζουν αυτές τις ικανότητες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Αυτό σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας και το πώς αυτή επηρεάζει την καθημερινότητά μας μας οδηγεί στο να μην χρειάζονται πολλές από τις λειτουργίες αυτές.
Στο παρελθόν ήταν πολύ σημαντικές αυτές οι λειτουργίες για την επιβίωσή μας και οι συνθήκες ζωής οδήγησαν στην εξέλιξή τους. Ωστόσο σήμερα δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη, οπότε φαίνεται –σύμφωνα με την θεωρία- να περάσαμε το στάδιο της ανώτατης ανθρώπινης νοημοσύνης.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων σύμφωνα με τις μεταλλάξεις που εμφανίζονται στο ανθρώπινο γονιδίωμα σε περίπου 3.000 χρόνια, δηλαδή 120 γενιές ο άνθρωπος θα έχει υποστεί δύο ή περισσότερες μεταλλάξεις βλαβερές για την ανθρώπινη νοημοσύνη και συναισθηματική ικανότητα.

http://www.pkool.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger