E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τελος ο Τειρεσιας- Ερχονται λυσεις για τους δανειοληπτες!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012




Η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα των δανείων που έχουν χτυπήσει κόκκινο, εξετάζει το σενάριο κατάργησης του Τειρεσία και αντικατάστασής του από ένα σύστημα βαθμολόγησης των συναλλασσομένων με τις τράπεζες.

Στις μαύρες λίστες του Τειρεσία σήμερα είναι μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και η νέα ρύθμιση αναμένεται να δώσει ανάσα σε αυτά ,καθώς και θα βοηθήσει τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν τις επισφάλειες.

Το «βαθμολόγιο» ,όπως θα ονομαστεί το νέο μέτρο, είναι ένα σύστημα αξιολόγησης της συναλλακτικής συμπεριφοράς των πολιτών με τις τράπεζες και ακολουθεί τα πρότυπα του βρετανικού μοντέλου.

Οι εισηγητές υποστηρίζουν ότι το σύστημα αυτό θα δίνει πλήρη εικόνα των δανειοληπτών και των σχέσεών τους με κάθε τράπεζα, θεσπίζοντας ένα είδος point system με βάση τη συμπεριφορά τους, το επάγγελμά τους, την ηλικία τους, κ.α.

Όσο για τις δόσεις στα στεγαστικά και στα καταναλωτικά δάνεια;

Το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει οι δόσεις σε στεγαστικά ή και καταναλωτικά δάνεια να μην ξεπερνά το 30% του οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες προωθεί διευκολύνσεις για ευπαθείς ομάδες, όπως οι άνεργοι και οι χρόνια πάσχοντες, ενώ έχει εισηγηθεί να υπάρχει και περίοδος χάριτος με μηδενική καταβολή δόσεων για περίοδο τεσσάρων έως πέντε ετών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΑΡΑΠΗΣ




Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger