E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι τουρκοι ανακαινιζουν την Αγια Σοφια!Επιβεβαιωνεται ο Παϊσιος;

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012






Oı τούρκοι ξεκινούν την ανακαίνιση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, αμέσως μετά την ανακαίνιση η οποία είχε διαρκέσει 17 ολόκληρα χρόνια!

Ο αναπληρωτής διευθυντής του «Μουσείου της Αγίας Σοφίας» Χαγριουλάχ Τζενγκίζ μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, ανέφερε πως πολλά σημεία θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις «και σε Βυζαντινά σημεία αλλά και σε πολλά σημεία που είχαν προστεθεί επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

«Αυτή τη στιγμή τα σημεία τα οποία έχουν πάθει μεγάλη ζημιά είναι η βόρεια, και δυτική πλευρά. Τα σχέδια της ανακαίνισης πήραν χρόνο να ετοιμαστούν και ξεκινάμε άμεσα» δηλώνει ο Τζενγκίζ.


Ο ίδιος υποστηρίζει πως το έργο της ανακαίνισης της Αγίας Σοφίας θα διαρκέσει 600 ημέρες και θα κοστίσει περίπου 12 εκατομμύρια λίρες δηλαδή περίπου 5 εκατομμύρια Ευρώ.

«Δεν φοβόμαστε το κόστος καθώς προσπαθούμε να κρατήσουμε την Αγία Σοφία όρθια άλλα 1500 χρόνια καθώς η ιστορία της ξεκινά εδώ και 1500 χρόνια» αναφέρει ο Τζενγκίζ. 
ΠΗΓΗ 1 ΚΑΙ 2.
Μαρτυρία Φωτιάδη Ομήρου, π. υπαλλήλου πολιτικής διοίκησης Αγίου Όρους, Θεσσαλονίκη (ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ, σελ. 440): 
Έλεγε ο πατήρ Παΐσιος ότι το Βυζάντιο έφτιαξε το Άγιον Όρος και ότι ήρθε η εποχή που θα ξεκινήσει το Άγιον Όρος να φτιάξει πάλιτο Βυζάντιο. Ακόμη έλεγε : «Όταν θα δείτε οι Τούρκοι να χτίζουν τις δικές μας εκκλησίες, να ξέρετε ότι τις χτίζουν, για να πάμε εμείς μέσα». 
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ "ΧΤΙΖΟΥΝ" ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ! 
Προκαλεί δε μεγάλο (και ίσως...ανεξήγητο) ενδιαφέρον η ιδιαίτερη σπουδή τους να κάνουν την Αγιά Σοφιά να διαρκέσει "για άλλα 1500 χρόνια"! 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger