E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Να γιατι τρεμουν οι Ελληνες τραπεζιτες!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012



 Αλλαγή της τελευταίας στιγμής φέρνει ..κρατικοποίηση


Ενώ όλοι είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στο Eurogroup, στην Αθήνα από την ..δίπλα πόρτα με τροποποίηση στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, μόλις 15 μέρες μετά την έκδοσή της για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μια τράπεζα θα κρατικοποιείται αυτόματα εφόσον το ποσοστό των μετοχών που κατέχουν οι ιδιώτες πέσει κάτω του 10% του μετοχικού της κεφαλαίου ή όταν υπάρξει ουσιώδης παραβίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει υποβάλει προκειμένου να λάβει την κεφαλαιακή ενίσχυση.
Λέτε να είναι ήσυχοι οι τραπεζίτες;
Αλλαγές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Το ΤΣΧ θα ασκεί πλήρως τα δικαιώματα που προκύπτουν από τις μετοχές του, χωρίς κανέναν περιορισμό, εφόσον μετατραπεί το σύνολο των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos) σε κοινές μετοχές.

Η διάρκεια του Ταμείου θα μπορεί να παρατείνεται αυτόματα κατά ένα έτος, εφόσον εξακολουθούν να υφίστανται οι παραστατικοί τίτλοι δικαιωμάτων κτήσης (warrants) και προκειμένου το Ταμείο να μπορέσει να τους μεταβιβάσει.
Το ΤΧΣ Ταμείο εξαιρείται από την υποχρέωση υποβολής δημόσιας προσφοράς είτε ως αποτέλεσμα της κάλυψης αδιάθετων μετοχών είτε ως αποτέλεσμα της μετατροπής ομολογιών (CoCos) σε μετοχές. Οι μετοχές του Ταμείου δεν μπορούν, επίσης, να αποτελέσουν αντικείμενο δημόσιας πρότασης.
Ο Υπουργός Οικονομικών αποκτά επίσης, το δικαίωμα να αποφασίσει για την παράταση δημοσιοποίησης των εξαμηνιαίων ή ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των εισηγμένων τραπεζών, λαμβάνοντας εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και τη γνώμη του αρμόδιου Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger