E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

S. Zeitung: "Κουρεψτε το ελληνικο χρεος γιατι..."

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Σε κοινή τους συνέντευξή στη γερμανική Süddeutsche Zeitung, επιφανείς οικονομολόγοι προειδοποιούν για κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.


Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Μάικλ Μπούρντα από το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και ο Χανς Βέρνερ Ζιν, πρόεδρος του ινστιτούτου IfO του Μονάχου, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το τι πρέπει να γίνει για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά συμφωνούν ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη μπορεί να οξυνθεί.

Εάν η Ελλάδα βγει έστω προσωρινά από την ευρωζώνη, «αυτή θα ήταν μια επικίνδυνη επιλογή και θα έλθουμε αντιμέτωποι με την απειλή ενός οικονομικού χάους», είπε ο Αμερικανός οικονομολόγος. Στον αντίποδα, ο Χανς Βέρνερ Ζιν στηρίζει αυτή την επιλογή. 

Πάντως, και οι δύο οικονομολόγοι τάσσονται υπέρ του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Μάλιστα, ο Χανς Βέρνερ Ζιν τάσσεται υπέρ του «κουρέματος» και του ισπανικού χρέους.

O κ. Ζιν σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι δίνεται μάχη σε δύο μέτωπα. Αυτό της τρέχουσας κρίσης, που χρειάζεται όλο και περισσότερα κεφάλαια, και αυτό της δομικής κρίσης, το οποίο αντιμετωπίζεται με μεταρρυθμίσεις και είναι πολύ πιο δύσκολο.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ υπενθυμίζει ότι η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, μόνον εφόσο σημειωθεί πρόοδος τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Και γι' αυτό η έκθεση της Τρόικας θα είναι καθοριστική, τονίζει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger