E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το FBI στον ρολο του "μεγαλου αδελφου"

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012


To FBI ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει ένα δισ. δολάρια προκειμένου να αναπτύξει μία βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπων...

που θα επιτρέπει στους πράκτορες της υπηρεσίας να ταυτοποιούν πρόσωπα χρησιμοποιώντας τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του FBI το πρόγραμμα, που έχει την ονομασία Ταυτοποίηση Νέας Γενιάς (Next Generation Identification), είναι μια αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας βάσης δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το πρόσωπο ενός ανθρώπου μαζί με βιομετρικά δεδομένα όπως αναλύσεις DNA, σάρωση ίριδας και αναγνώριση φωνής προκειμένου να ταυτοποιήσουν κάποιον.


Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές και σύμφωνα με το FBI θα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις πολιτείες από το 2014. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα μπορεί να αναγνωρίσει μόνο όσους έχουν ήδη συλληφθεί και η αστυνομία διαθέτει φωτογραφία τους, αλλά σύντομα θα μπουν στη βάση των δεδομένων και φωτογραφίες από τα διπλώματα οδήγησης.


Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεσηκώσει τις αντιδράσεις οργανώσεων που προασπίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά το FBI διαβεβαιώνει ότι είναι μέσα στα όρια της νομιμότητας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. 


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger