E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σοκ στη Δυση απο την δολοφονια του Αμερικανου πρεσβη στη Βεγγαζη (φωτο)

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012


Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν κατά την χθεσινή επίθεση ενόπλων με ρουκέτες στην πόλη Βεγγάζη της Λιβύης, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτατος αξιωματούχος του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών. «Ο (αμερικανός) πρεσβευτής στη Λιβύη και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον τους», είπε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος στην Βεγγάζη, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσε μέσω twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μουστάφα Αμπού Τσαγκούρ.
Ο Λίβυος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταδίκασε μέσω twitter την «άνανδρη επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου και την δολοφονία του (πρεσβευτή) κ.Στίβενς και άλλων διπλωματών».


Ερωτηθείς σχετικά με τους θανάτους, υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τρίπολη είπε στο Ρόιτερς: «Δεν έχουμε πληροφορίες γι αυτό». Ο ίδιος υπάλληλος είπε ότι η πρεσβεία μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο ενός ανθρώπου.
Ο Λίβυος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο αμερικανός πρεσβευτής κατευθυνόταν προς ασφαλέστερο κτίριο ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσαν διαδηλωτές εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Βεγγάζη σκοτώνοντας έναν υπάλληλό του για να διαμαρτυρηθούν για μια αμερικανική ταινία την οποία θεώρησαν προσβλητική προς τον προφήτη Μωάμεθ.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής και τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον του αυτοκινήτου τους. Ο αξιωματούχος είπε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ έστειλε στρατιωτικό αεροσκάφος για να μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων στην Τρίπολη και από εκεί στις ΗΠΑ.
Ένοπλοι επιτέθηκαν χθες το απόγευμα στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Βεγγάζη και συγκρούστηκαν με τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας, που υποχώρησαν κάτω από σφοδρά πυρά. Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου, ενώ άλλοι έριξαν αυτοσχέδιες βόμβες στο συγκρότημα προκαλώντας μικρές εκρήξεις.
Η επίθεση ακολουθεί διαδήλωση στην γειτονική Αίγυπτο όπου οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στους τοίχους της πρεσβείας των ΗΠΑ, έσκισαν την αμερικανική σημαία και την έκαψαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την ίδια ταινία.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger