E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

το ικα χαριζει εισφορες στους εργοδοτες και χρεωνει τους εργαζομενους

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012



Την κατάργηση των εισφορών υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Το «κούρεμα» όμως θα αφορά μόνο τον εργοδότη.
Η περικοπή των εισφορών, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση από τη στιγμή που τόσο ο ΟΕΚ όσο και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας καταργήθηκαν ως αυτόνομοι οργανισμοί και απορροφήθηκαν από τον ΟΑΕΔ. Εδώ και μήνες όμως, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εργοδότες εξακολουθούσαν να πληρώνουν για κάτι που δεν υπάρχει.
Η δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί αλλά μόνο για τους εργοδότες. Σήμερα, οι εισφορές που καταβάλλουν έχουν ως εξής:

  • Για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας πληρώνουν 0,75%
  • Για τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας πληρώνουν 0,35%

To άθροισμα, δηλαδή το 1,1% θα μηδενιστεί (οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας) δηλαδή η μείωση θα είναι της τάξεως του 1,1%.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, πληρώνουν σήμερα 1% για τον ΟΕΚ και 0,35% για τον ΟΕΕ. Εκτός απροόπτου, τα ποσοστά των εργαζομένων θα παραμείνουν αμείωτα. Το επιχείρημα είναι ότι μέσω του ΟΑΕΔ, θα εξακουθήσουν να υπάρχουν παροχές κυρίως στο κομμάτι του κοινωνικού τουρισμού.
Μην λησμονούμε ότι την Τρίτη, έρχεται η τρόικα στο υπουργείο Εργασίας η οποία θα βάλει στο τραπέζι το αίτημα για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, κάτι που θα έχει τεράστιες συνέπειες στα έσοδα του ΙΚΑ.

Πηγή 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger