E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μικρα μυστικα που θα αλλαξουν την ζωη σας

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Εφαρμόστε ένα εύκολο πρόγραμμα που θα αλλάξει τη ζωή σας χωρίς καν να το καταλάβετε


Υπάρχουν μικρά tips που καλό θα είναι όλοι να μάθουμε να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας προκειμένου να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την υγεία μας, την εμφάνιση αλλά και την ψυχολογία μας βήμα- βήμα. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να αισθανόμαστε αλλά και να αποδίδουμε περισσότερο;
Αντηλιακό και το χειμώνα
Η UVA ακτινοβολία, ο ύπουλος εχθρός του δέρματος, είναι παρούσα όλο τον χρόνο και διαπερνά σύννεφα και γυαλιά. Γι' αυτό, να φοράτε κάθε μέρα αντηλιακό (που θα καλύπτει την UVA ακτινοβολία), το χειμώνα με δείκτη προστασίας 15 και το καλοκαίρι με δείκτη προστασίας 30.

Λιγότερο αλάτι

Θα επιβαρύνετε λιγότερο τον οργανισμό σας, θα μειώσετε την κατακράτηση ενώ μακροπρόθεσμα η μείωση του αλατιού θα βοηθήσει στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου.

Να τρώτε τροφές με διάφορα χρώματα

Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες που θωρακίζουν την υγεία, καθώς και θρεπτικά συστατικά που δρουν συνεργικά με άλλα. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C από τα φρούτα ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι. Καθημερινά, λοιπόν, σκεφθείτε αν φάγατε κάτι με χρώμα πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο.

Θερμίδες

Θα χάνετε ένα περιττό κιλό τον μήνα, απλώς αφαιρώντας από τη διατροφή σας ένα σνακ, αλλάζοντας τα δύο πλήρη γαλακτοκομικά γιαούρτια με άπαχα και τα τσιμπολογήματα με ένα φρούτο! Τα γεύματά μας κατά τη διάρκεια μίας ημέρας δεν πρέπει να υπερβαίνουν συνολικά τα πέντε ή να είναι λιγότερα από τρία, για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού μας, για να έχουμε ομοιόμορφη απελευθέρωση της γλυκόζης στο αίμα και επομένως αύξηση της σωματικής και διανοητικής αντοχής και αποφυγή της υπνηλίας.

Σωστή καθιστή στάση

Η κακή στάση μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή καταπονεί τον αυχένα, τη σπονδυλική στήλη και τους καρπούς, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πόνοι στη μέση και το σβέρκο καθώς και φλεγμονές. Η οθόνη πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών για να μη σκύβετε και κάτω από τον καρπό πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλαράκι (pad), για να μην προκαλούνται τενοντίτιδες. Η ράχη πρέπει να στηρίζεται καλά στην καρέκλα. Η καρέκλα πρέπει να είναι περιστρεφόμενη, ώστε να μη στρέφουμε το σώμα μας προς την οθόνη.

Πλένετε τα χέρια σας συχνά

Τα χέρια ενοχοποιούνστι για τη μεταφορά πολλών μικροβίων στον οργανισμό. Συνεχώς αγγίζουμε πράγματα. Εννοείτε ότι πλενόμαστε μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα και αμέσως μόλις μπούμε στο σπίτι μας. Καλό είναι να χρησμιμοποιείτε και αντισηπτικά μαντηλάκια ιδίως όταν χρησιμοποιείτε ΜΜΜ. Προσέξτε, επίσης, αν είστε κουρασμένοι, να μην τρίψετε τα μάτια σας με άπλυτα χέρια.
Καφές

Καλύτερα ο καφές να είναι φίλτρου ή ελληνικός- σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, η κατανάλωση καφέ αυξάνει την αρτηριακή πίεση και αυτή, τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κρατήστε τη δουλειά μακριά από την προσωπική σας ζωή

Βγείτε με φίλους και τηρήστε έναν απαράβατο κανόνα: Μη μιλάτε για δουλειά και κρατήσετε το άγχος μακριά από τις στιγμές χαλάρωσης! Εκμεταλλευτείτε αυτό το χρόνο για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.

Κόκκινο κρασί
Η κατανάλωσή του καθημερινά και σε μικρές ποσότητες (1-2 μικρά ποτήρια) έχει αποδειχθεί ότι δρα προστατευτικά και βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και όλων των αγγείων, ενώ  είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Μην κοιμάστε υπερβολικά όταν μπορείτε

Οι αλλαγές στο ωράριο του ύπνου έχουν θεαματικό αποτέλεσμα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και είναι υπεύθυνες για την ισορροπία των ορμονών, που μπορεί να πυροδοτήσουν πονοκεφάλους. Γι' αυτό, προσπαθήστε να ακολουθείτε σταθερό ωράριο ύπνου όλες τις μέρες. Είναι προτιμότερο π.χ. τα Σαββατοκύριακα αν αισθάνεστε κουρασμένοι να κοιμάστε λίγο το μεσημέρι παρά να κοιμάστε μέχρι το μεσημέρι!

Γυμναστική
Η άσκηση είναι οξυγόνο για τον οργανισμό και τους μύες, ιδίως όταν η εργασία μας είναι καθιστική. Ιδανικά πρέπει να ασκούμαστε με κάποιο τρόπο έστω 3 φορές την εβδομάδα. Καθώς βλέπετε τηλεόραση, μπορείτε να ξαπλώστε στο χαλί για διατάσεις του κορμού (πολύ ανακουφιστικές μετά την καθιστική δουλειά στο γραφείο) και μερικές ασκήσεις κοιλιακών μυών, οι οποίοι δεν γυμνάζονται με τις καθημερινές εργασίες. Μπορείτε επίσης να κάνετε ισομετρικες ασκήσεις για τα πόδια όση ώρα κάθεστε στι γραφείο.

Παπούτσια

Αποφεύγετε τα μυτερά και προτιμήστε τα στρογγυλά, μιας και τα πρώτα παραμορφώνουν τα γυαναικεία πόδια και δημιουργούν το γνωστό κότσι. Επειδή τα πόδια πρήζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, το μέγεθος το πρωί είναι συνήθως διαφορετικό από το βράδυ και αν αγοράσετε παπούτσια τις πρωινές ώρες, αυτά θα ταλαιπωρήσουν τα πέλματά σας και θα παραμορφώσουν τα δάκτυλά σας. Επίσης, μη φοράτε τελείως ίσια παπούτσια για να κατανέμεται το βάρος του σώματος σε όλη την επιφάνεια του πέλματος και όχι μόνο στις φτέρνες και στη μέση σας.
Αναπνοή

Να παίρνετε λοιπόν βαθιές αναπνοές σαν να έχετε μια μπάλα που φουσκώνει κάτω από την κοιλιά. Να κρατάτε την αναπνοή αυτή για 5 – 6 δευτερόλεπτα και να εκπνέετε αργά από τη μύτη. Αν επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δέκα φορές κάθε δύο ώρες θα αισθάνεστε διαφορετικός άνθρωπος στη δουλειά.
http://www.queen.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger