E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τι ειναι τα QR Codes;

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012


Τα QR Codes είναι τα barcodes του 21ου αιώνα: παρέχουν κωδικοποιημένες πληροφορίες. Είναι στην πραγματικότητα ότι και τα barcodes αλλά είναι αναγνωρίσιμα από... κάθε συσκευή που ενσωματώνει κάμερα και σύνδεση με το Internet.

Το «QR» προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Quick Response» (Γρήγορη Ανταπόκριση), γιατί οι δημιουργοί του είχαν ως κύριο σκοπό τα δεδομένα, που περιέχονται στον κώδικα, να αποκωδικοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Από την ανάλυση του QR Code προκύπτει κείμενο που μπορεί να φτάσει μέχρι 4.000 χαρακτήρες, συνοδευμένο από φωτογραφίες και video. Μέσα σε ένα κώδικα QR μπορεί να αποθηκευτεί, π.χ., ένας σύνδεσμος προς μια ιστοσελίδα.

Ο χρήστης φωτογραφίζει με το κινητό του τηλέφωνο τον κώδικα QR και πλοηγείται αυτόματα στην ιστοσελίδα. Αυτή η πράξη της σύνδεσης από το φυσικό κόσμο είναι γνωστή ως hardlink ή υπερσύνδεση με φυσικό κόσμο. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν και να εκτυπώσουν τους δικούς τους κώδικες QR με χρήση διάφορων ελεύθερων λογισμικών παραγωγής κώδικα QR που υπάρχουν στο δίκτυο. Μέσα μπορούν να αποθηκεύσουν όποιο μήνυμα θέλουν.

Οι κωδικοποιημένες πληροφορίες μπορεί να είναι σταθερές είτε να μεταβάλλονται δυναμικά όπως οποιαδήποτε σελίδα στο web.Ουσιαστικά προσφέρουν την άμεση δυνατότητα άντλησης πληροφοριών για κάθε θέμα που διαθέτει αντίστοιχη σελίδα και φυσικά έχει το δικό του QR κώδικα.

Χρήση των QR Codes

1. ανοίγετε την εφαρμογή που σκανάρει QR κώδικα.

2. την περνάτε μπροστά από την επιφάνεια με τον κώδικα, δεν τραβάτε φωτογραφία.

3. αυτόματα ενεργοποιείται ο ειδικός αναγνώστης του κώδικα (QR Reader) και περιμένει την έγκριση σας για να σας οδηγήσει στο σχετικό site.

Χωρίς καμιά άλλη προσπάθεια και περίπλοκη αναζήτηση: είστε στην πηγή των πληροφοριών σχετικά με το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Φανταστείτε ότι διαβάζετε μία εφημερίδα και θέλετε να σερφάρετε στο δικτυακό τόπο που αναφέρει από το κινητό σας, πληκτρολογώντας την αναγραφόμενη διεύθυνση στον φυλλομετρητή σας.

Τώρα όμως αρκεί να φέρετε την κάμερα του κινητού σας πάνω στην «εικόνα» (qr code) χωρίς να χρειαστεί να τραβήξετε φωτογραφία.

Το κινητό σας μέσω ειδικού λογισμικού αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του QR Code και σας ρωτά αν θα θέλατε να μπείτε στο δικτυακό τόπο.

Τα QR Codes έρχονται για την ενημέρωση σας μέσα από το κινητό σας!
 
 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger