E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αμφιβαλλουν οι Ευρωπαιοι για το σχεδιο περικοπων υψους 13,5 δισ. ευρω

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012


Ούτε κρύο ούτε ζέστη προκάλεσε στους Ευρωπαίους τεχνοκράτες η παρουσίαση του σχεδίου των 13,5 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι με την επιστροφή της Τρόικα την Κυριακή, αρχίζουν νέες διαπραγματεύσεις επί του τελικού (;) πακέτου περικοπών- φόρων, οι οποίες κάθε άλλο παρά... υγιεινός περίπατος θα είναι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που παρουσίασε το σχέδιο, το οποίο πήρε την κατ' αρχήν έγκριση των κυβερνητικών εταίρων μόλις τη Πέμπτη, αντιμετώπισε μια μάλλον χλιαρή αντίδραση, καθώς ειδικά όσον αφορά στα διαρθρωτικά μέτρα που συμπλήρωσαν το σχέδιο περικοπών, φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες αν όχι ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα τους. Εκτός από αυτό- που μάλλον θα καλυφθεί από τη πολυσυζητημένη Ρήτρα Απόκλισης- έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων π.χ. κλειστά επαγγέλματα, κάτι που σημαίνει ότι και αυτά είναι πολύ πιθανόν να τεθούν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, με τα φώτα να στρέφονται μοιραία στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται για τις ανατροπές που απαιτεί η Τρόικα στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.
Αυτό που προκάλεσε, ωστόσο, τον μεγαλύτερο προβληματισμό στην ελληνική αντιπροσωπεία ήταν οι επίμονες ερωτήσεις των Ευρωπαίων για τις αντοχές των ταμειακών διαθεσίμων, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι η φιλολογία για καθυστέρηση στην Έκθεση Αξιολόγησης και στην έγκριση της εκταμίευσης, κάθε άλλο παρά φιλολογία είναι, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το έντονο παρασκήνιο που φαίνεται ότι υπάρχει γύρω από τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού Χρέους και τις ενδεδειγμένες λύσεις.

/www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger