E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΚΚΕ: Δουλεμποριο στα «γραφεια ευρεσης εργασιας» της Χρυσης Αυγης

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012


Ιδρύει ΜΚΟ στα πρότυπα των μεταξικών μουσολινικών και ναζιστικών υπηρεσιών
Τάγματα εργασίας στην Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά κατά τα πρότυπα της χιτλερικής Υπηρεσίας Εργασίας

Τέλος δεν έχουν οι προκλητικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, που δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται και την απελπιστική κατάσταση των ανέργων στη χώρα μας προκειμένου να παίξει πολιτικά παιχνίδια εύκολου εντυπωσιασμού.


Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος σχεδιάζεται η ίδρυση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με τίτλο «Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων» με σκοπό την εύρεση δουλειάς, σε άνεργους αποκλειστικά και μόνο Έλληνες.


«Ο Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων είναι μία προσπάθεια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανέργων συμπατριωτών μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Την ίδια ώρα που οι μεγαλοεργολάβοι, το ιδιωτικό και κρατικό κεφάλαιο προσφέρουν σχεδόν αποκλειστικά εργασία σε λαθρομετανάστες, η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα» προστίθεται.


Να σημειώσουμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν κατά καιρούς ενοχλήσει πολλούς έλληνες επιχειρηματίες, τους οποίους πιέζουν ή ακόμα και εκφοβίζουν προκειμένου να απολύσουν μετανάστες που απασχολούν, ακόμα και όσους διαθέτουν νόμιμη άδεια παραμονής, για να προσλάβουν έλληνες στη θέση τους, φυσικά με οποιοδήποτε μισθό ακόμη και ψίχουλα.


Ιστορικό προηγούμενο


Η Χρυσή Αυγή δεν πρωτοτυπεί. Το ασφυκτικό πρόβλημα της ανεργίας και των επιπτώσεων που είχε στη γερμανική κοινωνία το είχε εκμεταλλευθεί και το ναζιστικό καθεστώς, δημιουργώντας την Υπηρεσία Εργασίας του Ράιχ (Reichsarbeitsdienst, RAD), έναν οργανισμό που είχε σκοπό τη μείωση της ανεργίας.


Ο οργανισμός αυτός κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου είχε αποτελέσει βοηθητικό μηχανισμό για την υποστήριξη της Βέρμαχτ! Την εποχή της ανόδου του Χίτλερ στη Γερμανία υπήρχαν έξι εκατομμύρια άνεργοι.


Η Υπηρεσία αυτή άρχισε να βρίσκει εργασία σε ανέργους κυρίως σε μεγάλα δημόσια έργα, όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και η αποστράγγιση βάλτων, προκειμένου να μετατραπούν σε αγροκτήματα. Οι εργαζόμενοι ήσαν ντυμένοι με παραστρατιωτικές στολές, ζούσαν στα στρατόπεδα εργασίας και αμείβονταν με ένα συμβολικό ποσόν.


Για πολλούς ανέργους η εξασφάλιση στέγης και τροφής ήταν προτιμότερη από την ανεργία, ακόμα και αν οι αμοιβές τους ήσαν πενιχρές, ενώ η βιομηχανία της προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος τους έκαναν να νοιώθουν ότι συμμετέχουν στην οικοδόμηση της νέας Γερμανίας.


Πολιτικές αντιδράσεις


Σκληρή επίθεση του ΚΚΕ κατά της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή στη Βουλή, με αφορμή επερώτηση του πρώτου σχετικά με τα «γράφεια ευρέσεως εργασίας για Ελληνες», που υποστηρίζει ότι ιδρύει κατά τόπους η ακροδεξιά οργάνωση. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Θ. Παφίλης ανέφερε ότι αυτά τα «γραφεία» μέσω δήθεν «εκβιασμών» σε επιχειρηματίες για να προσλάβουν Ελληνες εργαζόμενους αντί για μετανάστες, με μεροκάματο 18 ευρώ, δηλαδή κατατστρατηγώντας τις συλλογικές συμβάσεις. 

Ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την κρίση για να σπείρει το μίσος και τον ρατσισμό και ότι χρησιμοποιεί μπράβους και τραμπούκους για να επιβάλει το σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων. «Είναι φασιστική οργάνωση», τόνισε ο κ. Παφίλης, προκαλώντας τις φωνασκίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Παφίλης επέμεινε, μιλώντας για «δουλεμπορικά παραμάγαζα» που στήνει η Χρυσή Αυγή, ταυτόχρονα με τις δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών στον δρόμο. 

Ο προεδρεύων της Βουλής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ζήτησε «να υπάρχουν χαμηλοί τόνοι στη Βουλή ακόμα και όταν διαφωνούμε με τις πρακτικές ενός κόμματος». 

Απαντώντας στην ερώτηση ο υφυπουργός Εργασίας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, είπε ότι τα «γραφεία» αυτά δεν τηρούν καμία νόμιμη διαδικασία και θα κλείσουν, προσθέτοντας ότι όταν επιχειρήθηκαν έλεγχοι στη Λιβαδειά και στη Χαλκίδα, τα γραφεία βρέθηκαν κλειστά και κανείς δεν ήταν μέσα. Τόνισε επίσης ότι η αυτοδικία πρέπει να πατάσσεται και ότι στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Εργασίας θα γίνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί η πρακτική αυτή. 



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger