E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δεν πηραν αδεια οκτω ΠΑΕ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012




Οκτώ ΠΑΕ μέσα σε αυτές ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την Τρίτη (21/8).
Συγκεκριμένα, άδεια δεν πήραν οι ΠΑΕ: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Πλατανιάς, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Πανθρακικός.

Αντίθετα, πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ για τη νέα σεζόν πήραν οι Βέροια, Λεβαδειακός και Κέρκυρα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε παράταση στις ΠΑΕ μέχρι την προσεχή Παρασκευή (24/8, 12.00) όπου θα συνεδριάσει εκ νέου.

Με βάση τον κανονισμό, οι ομάδες θα έπρεπε να έχουν πάρει άδεια από την Ε.Ε.Α. το αργότερο δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σεζόν!

Τα δεδομένα για τις 8 ομάδες που δεν έχουν πάρει άδεια είναι διαφορετικά, όσον αφορά τις ελλείψεις που έχουν. Παναθηναϊκός, Άρης και Πανθρακικός δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή στην Ε.Ε.Α. Από την ΑΕΚ λείπει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Από τον ΠΑΟΚ λείπει η εγγυητική επιστολή (όπως αναφέρουν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λύθηκε το θέμα με την εγγυητική επιστολή την οποία εξασφάλισε με χρονική καθυστέρηση) ενώ έχει λήξει η φορολογική ενημερότητα και πρέπει να προσκομίσει νέα. Στον Πλατανιά δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο ΟΦΗ δεν έχει φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή, ενώ από τον Πανιώνιο λείπουν και τα τρία αυτά χαρτιά (ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή).

Μέσα σε τρεις μέρες καλούνται οι ομάδες να καλύψουν τα κενά που έχουν. Στη συνέχεια η ΕΕΑ θα συντάξει το πόρισμά της και το οποίο θα στείλει στην ΕΠΟ, η οποία θα επιληφθεί σχετικά, στέλνοντας τις υποθέσεις των ομάδων που δεν έχουν άδεια, στις αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές.

Δεν κινδυνεύουν ΠΑΟ, Άρης, Πανθρακικός
Παναθηναϊκός, Άρης και Πανθρακικός δεν έχουν πρόβλημα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, καθώς ακόμα και αν δεν προσκομίσουν εγγυητική επιστολή, αρχικά η προβλεπόμενη ποινή είναι πρόστιμο (που σε επόμενο έλεγχο μπορεί να διπλασιαστεί και τελικά να καταλήξει σε υποβιβασμό).

Για τον Πλατανιά, που προφανώς μέσα σε 3 μέρες είναι δύσκολο να ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μπορεί να προσκομίσει στοιχεία ότι τα χρήματα υπάρχουν και είναι διαθέσιμα (π.χ. σε κάποιο λογαριασμό).

Για τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Πανιώνιος) όπου τίθεται θέμα ενημεροτήτων, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, ανάλογα π.χ. με το ύψος των οφειλών προς το δημόσιο ή άλλες οφειλές. Οι προβλεπόμενες ποινές είναι από αφαίρεση βαθμών (αν οι οφειλές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ) μέχρι και υποβιβασμό.

Η 1η αγωνιστική
Όσον αφορά την διεξαγωγή της πρεμιέρας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα διεξαχθεί κανονικά, ωστόσο είναι άγνωστο με πόσους αγώνες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Για να αναβληθεί η αγωνιστική θα πρέπει να συμφωνήσει η συνδρομητική τηλεόραση της NOVA η οποία έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος της Super League. Το πιθανότερο είναι πάντως, το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με όλες τις ομάδες και στη συνέχεια να επιβληθούν ποινές.

sport24.gr
 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger