E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κερδη 68 δισ. ευρω εχει βγαλει η Γερμανια στα τρια χρονια της ευρωκρισης

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ολοένα και αυξάνονται τα κέρδη της Γερμανίας εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αυτήν την φορά θα προστεθούν κι άλλα, μετά την αποπληρωμή από την Ελλάδα, ομολόγου ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, μόλις η ΕΚΤ επιστρέψει τα κέρδη της στις ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο καθώς διατηρεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτήν.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το capital.gr οι υπολογισμοί της FT Deutschland δείχνουν ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει και στο μέλλον να την μεγάλη αυτή μερίδα κερδών, από την ΕΚΤ, δεδομένου του ότι έως το 2026 το ποσό που θα καταβάλει η Ελλάδα στην ΕΚΤ από ομόλογα που λήγουν φτάνει στα 12,7 δις. ευρώ.

Μεταξύ άλλων τα κέρδη της Γερμανίας εν μέσω κρίσης έρχονται και μέσω των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού που πληρώνει για την χρηματοδότησή της, καθώς η εντεινόμενη κρίση χρέους στην περιφέρεια της Ευρωζώνης στρέφει τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών επενδύσεων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενς Μπόισεν-Χόφεγκε, οικονομολόγου στο Ινστιτούτο του Κιέλου η Γερμανία έχει εξοικονομήσει συνολικά 68 δισ. ευρώ κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια σε κόστος δανεισμού, όπως προκύπτει από την σύγκριση του μέσου κόστους δανεισμού με αυτό της περιόδου 1999-2008.

http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger