E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η κριση πανικου και τα σημαδια της

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μία από τις πιο συνηθισμένες διαταραχές μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή.

Ταξιδεύετε με το αεροπλάνο και σας λούζει κρύος ιδρώτας, βρίσκεστε στη συναυλία του αγαπημένου σας καλλιτέχνη και μουδιάζει ξαφνικά όλο σας το σώμα, κάνετε βουτιές στην πιο ονειρική παραλία και αισθάνεστε πως θα πεθάνετε. Ηρεμήστε δεν έχετε τρελαθεί ακόμα, απλώς αυτά είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα της διαταραχής πανικού, η οποία είναι μία διαταραχή που εκδηλώνεται τόσο με ψυχολογικά όσο και με σωματικά συμπτώματα.

Σύμφωνα με έρευνες, 1 στις δύο γυναίκες εμφανίζει το παραπάνω πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή της από τα 20 έως τα 45, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κρύβουν τις κρίσεις πανικού αντί να προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν.

Η κρίση μπορεί να επέλθει σε μία άσχετη στιγμή, αλλά και μετά από χωρισμό, θάνατο, αλλαγή κατοικίας, αλλαγή εργασίας και οποιαδήποτε στρεσογόνο κατάσταση.
Τα σωματικά συμπτώματα που συνοδεύουν αυτές τις κρίσεις μπορεί να είναι από απλός ιδρώτας, μέχρι δύσπνοια, ζάλη, ναυτία, αίσθημα ασφυξίας και πνιγμού, πόνος στο στήθος και τάση λιποθυμίας.

Εάν αισθανθείτε κάτι από τα παραπάνω ή γνωρίζετε κάποιον που πάσχει από αυτήν τη διαταραχήσυμβουλευτείτε ευθύς αμέσως κάποιον ειδικό ψυχίατρο.


http://www.queen.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger