E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ορθόδοξοι Εβραίοι της Νέας Υόρκης: «Ου κλικάρεις...»

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Την περασμένη Κυριακή, 40.000 υπερ-ορθόδοξοι εβραίοι πλημμύρισαν το Citi Field, το γήπεδο της ομάδας μπέιζμπολ των New York Mets.

Οι φοβικοί θρησκευόμενοι υποστηρίζουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επικίνδυνα


Οταν οι φοβικοί απέναντι σε κάθε νεωτερισμό υπερ-ορθόδοξοι εβραίοι της Νέας Υόρκης θέλησαν να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την απειλή που αποτελεί για την κοινότητά τους η ανάπτυξη του Ιντερνετ, δεν θα μπορούσαν βέβαια να ανταλλάξουν απόψεις στο Google Hangout, ούτε να διοργανώσουν ένα... webinar (σσ: σεμινάριο στο web).


Και καθώς δεκάδες χιλιάδες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στη συζήτηση, η κοινότητα χρειαζόταν έναν μεγάλο χώρο. Την περασμένη Κυριακή, 40.000 άνδρες - μόνο άνδρες, αυστηρά, σύμφωνα με τον παραδοσιακό διαχωρισμό των φύλων στους υπερορθόδοξους εβραίους - πλημμύρισαν το Citi Field, το γήπεδο της ομάδας μπέιζμπολ των New York Mets.


Εν μέσω ανησυχιών για τους κινδύνους που ενέχει το Ιντερνετ για τα παραδοσιακά ήθη, οι διοργανωτές είπαν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους προστασίας των παιδιών από την πορνογραφία και από τις ιστοσελίδες με βίαιο περιεχόμενο.


Η εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν επίσης ένα ζήτημα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.
Στην εκδήλωση, που είχε σπόνσορα την οργάνωση υπερ-ορθοδόξων εβραίων Ichud Hakehillos Letohar Hamachane, ο κόσμος προσευχήθηκε και άκουσε ομιλίες από πνευματικούς ηγέτες.


Τα εισιτήρια έγιναν γρήγορα ανάρπαστα, και οι διοργανωτές νοίκιασαν ένα κοντινό γήπεδο για να λάβουν μέρος στην εκδήλωση και άλλοι 20.000 άνθρωποι. Διοργανώθηκαν ξεχωριστές συγκεντρώσεις για γυναίκες, σε άλλους χώρους.


Εξω από το γήπεδο, διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, λέγοντας ότι αγνοούνται ευαίσθητα ζητήματα - όπως οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών - ενώ το Ιντερνετ στιγματίζεται σαν πηγή προβλημάτων και αμαρτιών.


Παρά το γεγονός ότι απαγορεύθηκε η κάλυψη από τα ΜΜΕ, το BBC έλαβε ένα αποκλειστικό ερασιτεχνικό βίντεο που γυρίστηκε μέσα στο γήπεδο, και μίλησε με παρισταμένους τόσο στη διαδήλωση όσο και στην εκδήλωση. 

http://www.tovima.gr



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger