E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μπορεί να αιωρείται μια εκκλησία;;; Κι όμως στη Γιούτα όλα γίνονται!!! (PHOTOS)

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013


Το Provo Tabernacle, η εκκλησία σύμβολο της Γιούτα αποτελεί έναν ιστορικό θησαυρό, πλέον αιωρείται 12 μέτρα πάνω από το έδαφος, σε μία πρωτότυπη διαδικασία αναπαλαίωσης και αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά του 2010 που κατέστρεψε το κτίριο.
Η εκκλησία κατασκευάστηκε αρχικά μεταξύ του 1883 και 1898 και έκτοτε χρησιμοποιούνταν ως τόπος συγκέντρωσης για τις συναντήσεις της κοινότητας και για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ωστόσο πριν από 3 χρόνια, μία πυρκαγιά κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το επιβλητικό κτίριο και πλέον, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αποκατάσταση του κτιρίου και να το μετατρέψουν σε χώρο συγκέντρωσης για τους Μορμόνους.
Η διαδικασία αποκατάστασης της εκκλησίας, όμως, είναι διαφορετική απ' ότι συνήθως, αφού το διάσημο κτίριο στέκεται σε μία σκαλωσιά ύψους 12 μέτρων. Οι μηχανικοί έσκαψαν γύρω από τους τείχους του κτιρίου και σταθεροποιήθηκε με τη χρήση μπετον και χάλυβα, ενώ στη συνέχεια ανυψώθηκε με τη σκαλωσιά προκειμένου να χωρέσει το εργοτάξιο κάτω απο το κτίριο για να αποκαταστήσει τις εσωτερικές ζημιές.






www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger