E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σοκ: Βρέθηκε τάφος με 50.000 σκελετούς!

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013



Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι αρχαιολόγοι, κατά τη διάρκεια ανασκαφών για ένα μεγάλο έργο των βρετανικών σιδηροδρόμων στο Λονδίνο, όταν είδαν έναν άγνωστο χώρο ταφής με 50.000 σκελετούς!!!

Οι άνθρωποι στους οποίους ανήκουν τα λείψανα πέθαναν, πιθανώς, πριν από περισσότερα από 650 χρόνια!

Μάλιστα, δεκατρείς σκελετοί, τοποθετημένοι σε δύο σειρές, βρέθηκαν 2,5 μέτρα κάτω από το δρόμο στην περιοχή Φάρινγκτον του κεντρικού Λονδίνου από ερευνητές που απασχολούνται στο έργο της Crossrail που θα κοστίσει 24 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τη μελέτη ιστορικών αρχείων προκύπτει ότι η περιοχή, η οποία περιγράφεται ως «νεκρή ζώνη», στέγαζε κάποτε ένα πρόχειρα κατασκευασμένο κοιμητήριο για τα θύματα της βουβωνικής πανώλης από την οποία έχασε τη ζωή του περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αγγλίας μετά το ξέσπασμά της το 1348.

«Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, το βάθος στο οποίο ενταφιάστηκαν, τα κεραμικά σκεύη που βρέθηκαν μαζί με τους σκελετούς και ο τρόπος που οι σκελετοί ήταν τοποθετημένοι, όλα συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για τμήμα κοιμητηρίου για έκτακτες ανάγκες του 14ου αιώνα», δήλωσε ο Τζέι Κάρβερ, επικεφαλής της ομάδας αρχαιολόγων της Crossrail's.

Τα περιορισμένα αρχεία που διασώζονται υποδεικνύουν ότι μέχρι και 50.000 θύματα ενταφιάστηκαν μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια στο κοιμητήριο του Φάρινγκτον καθώς η πανώλη έπληττε την πρωτεύουσα.

Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι οι σκελετοί, οι οποίοι απομακρύνθηκαν για να υποβληθούν σε εξετάσεις, θα ρίξουν φως στο DNA της πανώλης και θα επιβεβαιώσουν τις ημερομηνίες ταφής.

Σημειώνεται ότι το έργο της Crossrail, μια νέα γραμμή Ανατολής-Δύσης, κάτω από το κεντρικό Λονδίνο, με πρόσβαση στον υπόγειο, που θα ανοίξει το 2018 και θα είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην Ευρώπη, έχει ήδη φέρει στο φως σκελετούς από τουλάχιστον 300 τάφους σε κοιμητήριο κοντά στην διαβόητη ψυχιατρική κλινική του κεντρικού Λονδίνου Μπέντλαμ.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger