E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τι προτείνει ο Γαβαλάς στον Στουρνάρα για να τον αφήσουν ελεύθερο

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013


Μόνο το πράσινο φως της κυβέρνησης μένει προκειμένου η επωνυμία Λάκης Γαβαλάς ΑΕ να δώσει τη θέση της στην Περιφέρεια Αττικής.
Με αυτόν τον τρόπο οι δημευμένες από το Δημόσιο τεράστιες εγκαταστάσεις στην Κάντζα του φυλακισμένου επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, θα περάσουν στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής. Έτσι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που στεγάζονται σήμερα σε 38 κτήρια σε όλη την Αττική και καταβάλλει μισθώματα άνω των 10 εκατ. Ευρώ για να τα χρησιμοποιεί θα μεταφερθούν στις κατασχεμένες εγκαταστάσεις.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ παραμένουν αναξιοποίητα κτίσματα εμβαδού άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 31.000 τ.μ. που είχε αγοράσει ο Λάκης Γαβαλάς. Την καινοτόμο πρόταση εξαγοράς των εγκαταστάσεων αυτών υπέβαλε προ ημερών ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Όπως περιγράφεται, κερδίζουν όλοι το ελληνικό Δημόσιο παίρνει τα χρήματα που του οφείλονται, η Περιφέρεια Αττικής λύνει το κτιριακό της πρόβλημα και στεγάζει τις υπηρεσίες της γλιτώνοντας τα ενοίκια, ο ιδιώτης εξοφλεί τα χρέη του για τα οποία είναι προφυλακισμένος και οι τράπεζες εξασφαλίζουν τα χρήματα που έχουν δανείσει στον επιχειρηματία.
Ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς εξάλλου είχε δηλώσει έτοιμος να παραχωρήσει την περιουσία του για την εξόφληση των οφειλών του. «Τι περιουσία; Τετραχιλιαπλάσια από αυτή που είναι το χρέος μου. Να την πάρουν και να την κάνουν σχολεία, να την κάνουν νοσοκομεία. Εχω 20.000 τετραγωνικά κτίσμα στην Κάντζα. Γιατί δεν βάζουν αστέγους μέσα; Για να πουν ότι τιμωρούν τον Γαβαλά στο “Αλκατράζ”. Γιατί δεν παίρνουν τη Βουκουρεστίου που είναι πενταώροφο; Γιατί δεν παίρνουν τη Μύκονο;» έχει απαντήσει ο επιχειρηματίας στο ερώτημα «τι περιουσία έχει» κατά τη διάρκεια της συνέντευ ξής του στον Σταύρο Θεοδωράκη για «ΤΑ ΝΕΑ» τον περασμένο Ιανουάριο. «Να τα πάρουν και να κάνουν κελιά για τους πολιτικούς που πρόκειται να βάλουν τώρα μέσα», είχε προσθέσει χαριτολογώντας
Σε επιστολή του από τη φυλακή τον Οκτώβριο του 2012 ανέφερε: «Είτε χρωστάει είτε δεν χρωστάει η εταιρεία μου, με συνεχείς προτάσεις μου προς την Εφορία ζητώ να της εκχωρήσω όλη την ακίνητη περιουσία μου – ατομική και των εταιρειών μου, που υπερκαλύπτει τα πάντα. Παρ’ όλα αυτά δεν γίνεται τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση», έλεγε τότε. Η πρόταση του περιφερειάρχη Αττικής περιλαμβάνει πλήρη οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων προκύπτει σαφώς ότι η εξαγορά των εγκαταστάσεων αντί τιμήματος 19.500.000 εκατ. ευρώ, που θα μπορούσε να διαθέσει η Περιφέρεια, θα ήταν πολλαπλώς ωφέλιμη. «Με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος δεν μπορούμε να λύσουμε τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε»,υπογραμμίζει ο κ. Σγουρός, ο οποίος έθεσε συνολικά στον υπουργό Οικονομικών το θέμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των περιφερειών, αλλά και ευρύτερα του Δημοσίου.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger