E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Λίμνη στην κορυφή βουνού, «είσοδος στον παράδεισο»!

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013


Η λίμνη Tianchi ή Chonji βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Baekdu στη βόρεια Κορέα και είναι γνωστή με την κοινή ονομασία «Lake Heaven», επειδή οι ντόπιοι πιστεύουν ότι η θέση της αποτελεί τρόπον τινά την είσοδο στον Παράδεισο!

Με μέγιστο βάθος τα 384 μέτρα, η λίμνη βρίσκεται μέσα σε έναν κρατήρα ηφαιστείου και δημιουργήθηκε το 969 μ.Χ., μετά από μια ισχυρή έκρηξη, καλύπτοντας μια έκταση περίπου 9,82 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πρόκειται για τη βαθύτερη λίμνη της βόρειας Κορέας, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας, όπου πλήθος τουριστών επιλέγουν να επισκεφθούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιούνιο η λίμνη είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένη με πάγο, δίνοντας την εικόνα στο θεατή ότι αποτελεί συνέχεια των χιονισμένων βουνοκορφών που δεσπόζουν στην περιοχή.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία και βόλτες με άλογα στα ορεινά μονοπάτια γύρω από τη λίμνη, ενώ η το πιο κοινό κατάλυμμα στην περιοχή είναι οι περίφημες σκηνές «Yurts Canvas» των νομάδων, που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής.











Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger