E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσει από κοντά τους 678 facebook φίλους της!

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013


Η φωτογράφος Tanja Hollander έχει συγκεντρώσει στο Facebook προφίλ της περίπου 700 "φίλους" τους περισσότερους εξ αυτών δεν έχει γνωρίσει ποτέ από κοντά. 

 Πράγμα το οποίο ισχύει...και για τους περισσότερους χρήστες του κοινωνικού μέσου άλλωστε. Πλέον η ίδια αποφάσισε να κάνει το μεγάλο ατόπημα και να συναντήσει όλους τους διαδικτυακούς της φίλους, έναν προς έναν και να τους φωτογραφίσει στα πλαίσια του νέου της project που τιτλοφορείται "Are You Really My Friend?". Το πλάνο της άρχισε σαν ιδέα την πρωτοχρονιά του 2010, όταν μιλούσε με έναν φίλο της που υπηρετούσε στο Αφγανιστάν και με ακόμα έναν που βρισκόταν στη Τζακάρτα.

Όπως δηλώνει, σκέφτηκε ότι η ζωή της μέχρι σήμερα βρισκόταν ανάμεσα στην πραγματική και την ψηφιακή εκδοχή της. Και στους δύο τομείς είχε αναπτύξει φιλίες, με τη διαφορά ότι πολλοί από τους ψηφιακούς της φίλους δεν είχαν μέχρι τώρα εισέλθει στην face to face επικοινωνία - σχέση μαζί της.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, από το 2011 μέχρι το καλοκαίρι του '13, έχει καταφέρει να ταξιδέψει σε πολλές γωνιές του πλανήτη και να φωτογραφίσει περίπου 300 από τους 678 της φίλους στο Facebook.

Οι συναντήσεις γίνονταν στα σπίτια των ανθρώπων που μιλούσε για καιρό, κατόπιν αιτήματος της για επίσκεψη και αφού τους είχε εξηγήσει το πλάνο της.

"Αυτό που στην αρχή φάνταζε όνειρο και προσωπικό ντοκιμαντέρ καταγραφής της "φιλίας" στην εποχή των social media, έγινε για μένα μια προσπάθεια εξερεύνησης της αμερικανικής κουλτούρας και της πολυπολιτισμικότητας", δήλωσε η ίδια στο "Features Shoot". Οι περισσότεροι άλλωστε facebook friends της, είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

tsekouratoi.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger