E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σαββίδης προς Σαμαρά: Αν δεν κανονιστούν τα χρέη ο ΠΑΟΚ θα γίνει ερασιτέχνης

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013


Εσπευσμένα στην Αθήνα μεταβαίνει ο Ιβάν Σαββίδης για να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο των οφειλών της ομάδας του προς το δημόσιο.
Μάλιστα, το μήνυμα που στέλνει στην κυβέρνηση είναι σαφές, λέγοντας, πως αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν διευκολυνθεί (σ.σ. η διοίκηση του ΠΑΟΚ προτίθεται να πληρώσει άμεσα 11 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο, με το συγκεκριμένο ποσό να αντιπροσωπεύει το «καθαρό» χρέος και όχι το συνολικό που έχει διαμορφωθεί με τους τόκους) θα δεχθεί αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Έτσι, η μετατροπή του σε ερασιτεχνικό σύλλογο μοιάζει μονόδρομος και το δημόσιο θα χάσει σημαντικά έσοδα.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του Ζήση Βρύζα προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Ιβαν Σαββίδης αναπροσάρμοσε το πρόγραμμά του συμπεριλαμβανομένων και των ειλημμένων υποχρεώσεων προς τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, προκειμένου να μεταβεί στην πρωτεύουσα και να επισκεφτεί κυβερνητικά στελέχη, αναφορικά με το θέμα των παλαιών χρεών της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. προς το δημόσιο.
Νωρίτερα είχε αποσταλεί η παρακάτω επιστολή προς το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, η οποία κοινοποιήθηκε και προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.
Αναλυτικά η επιστολή προς τον πρωθυπουργό:
“Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Θα θέλαμε με την παρούσα να επανέλθουμε στο θέμα των οφειλών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Ελληνικό Δημόσιο. Ήδη με προγενέστερη αλληλογραφία τόσο προς εσάς, όσο και με προτάσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών, τις οποίες και επισυνάπτουμε, είχατε ενημερωθεί αναλυτικά για το ζήτημα και είχαν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η επίλυση του θέματος με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην επιχειρηματική λογική και στις κρατούσες οικονομικές συνθήκες. Θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην οριστική επίλυση του ζητήματος με άμεση καταβολή του συνόλου της πρωτογενούς οφειλής (εκτιμάται σε ποσό περί τα 11.000.000 ευρώ).
Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση μη εύρεσης ρεαλιστικής λύσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ
• θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα την αδυναμία να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της,
• θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,
• θα περιορίσει σημαντικά την οικονομική της δραστηριότητα,
• θα αντιμετωπίσει και το ενδεχόμενο μετατροπής της σε ερασιτεχνικό σωματείο με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέσεις εργασίας και οικονομική δραστηριότητα.
• Το Ελληνικό Δημόσιο θα στερηθεί σημαντικά έσοδα (στην τελευταία οικονομική χρήση καταβλήθηκε σε αυτό συνολικό ποσό περίπου 10.000.000 ευρώ).
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε την υιοθέτηση του αιτήματός μας το συντομότερο δυνατό, ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να είναι σε θέση να προγραμματίσει την ομαλή λειτουργία της στο άμεσο μέλλον.
Με εκτίμηση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ
ΖΗΣΗΣ ΒΡΥΖΑΣ
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος»

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger