E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι μόνες συμβουλές που θα χρειαστείτε στο κυνήγι εργασίας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013


Η αναζήτηση εργασίας δεν θέλει μόνο τρόπο, θέλει και κόπο και πολλή υπομονή.

Υπάρχουν όμως τέσσερις βασικές συμβουλές που θα κάνουν το κυνήγι σας λίγο πιο εύκολο.Δουλειές δεν υπάρχουν. Και όσες υπάρχουν προσλαμβάνουν δύσκολα. Και αν σε προσλάβουν το πιο πιθανό είναι να σε κάνουν να υπογράψεις μια σύμβαση που δεν έχει και μεγάλη σχέση με τα νομικά πλαίσια. Δεν θα σας χρυσώσουμε το χάπι, ξέρουμε και ξέρετε πολύ καλά τι επικρατεί στην αγορά εργασίας και πόσο δύσκολο έχει καταντήσει να βρεις μια δουλειά ακόμα κι ως β' σερβιτόρος σε καφετέρια στο Ζεφύρι.

Οπότε τι κάνουμε; Το βάζουμε κάτω, κλεινόμαστε σπίτι και καθόμαστε όλη την ημέρα μπροστά από τον υπολογιστή κλαίγοντας τη μοίρα μας και ψάχνοντας εδώ κι εκεί για αγγελίες που μπορεί να μην πήρε το μάτι μας την πρώτη φορά; Σαφώς και όχι...

Καλώς ή κακώς, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό, έχει αποδειχθεί πολλάκις πως ο επιμένων νικά. Δεύτερο κλισέ στη σειρά, εξίσου αληθινό όμως.

Επειδή λοιπόν είμαστε σίγουροι πως έχετε ακούσει συμβουλές και συμβουλές για το πως μπορείτε να βρείτε δουλειά, ποια είναι τα μυστικά κόλπα, ποιες οι έξυπνες τεχνικές και ποια τα «do's and don'ts» του σωστού συνεντευξιαζόμενου, και έχετε φτάσει στο αμήν με τους «οδηγούς καριέρας» που παρουσιάζει ο κάθε ειδικός (ή λιγότερο ειδικός), αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια μικρή αλλά ουσιαστική λίστα με όσα πιστεύουμε εμείς πως είναι απαραίτητα εφόδια στο αδιάκοπο κυνήγι για εργασία, βάσει των εμπειριών μας και των εμπειριών ανθρώπων που ξέρουμε.

Είναι μόνο τέσσερις, αλλά είναι όλα όσα πιστεύουμε πως πρέπει να ξέρετε και τίποτα παραπάνω:

Κλείστε τον υπολογιστή: Ο νούμερο ένα τρόπος εύρεσης εργασίας είναι μέσω σύστασης από κάποιον άλλον. Μετά έρχονται οι αγγελίες και μετά τα site οδηγών καριέρας. Γι' αυτό πρέπει να γνωρίσετε κάποιον που θα σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά, είτε βρίσκεται ήδη στον κοινωνικό σας κύκλο είτε είναι γνωστός κάποιου γνωστού του κολλητού σας. Και αυτό γίνεται μόνο μέσω της ανθρώπινης, φυσικής επαφής και όχι του Facebook. Και σταματήστε να αγχώνεστε με το βιογραφικό σας. Αν σας γνωρίσει κάποιος και δει τα ταλέντα σας, το βιογραφικό θα είναι εντελώς άχρηστο.

Η οικονομική κρίση πληγώνει τον εγωισμό όλων μας: Ο καλύτερος τρόπος για να συμβιβαστείτε με μια δουλειά που δεν πληροί τα κριτήριά σας και την θεωρείτε κατώτερη των δυνατοτήτων σας, είναι να έχετε άλλα, πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σας που θα σας καθορίζουν σαν άνθρωπο και προσωπικότητα και θα σας δίνουν κουράγιο να συνεχίσετε. Καμιά δουλειά δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ίδια μας η ζωή.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το όνειρό σας: Όχι, το σύμπαν δεν θα συνωμοτήσει για να γίνουν όλα όπως τα θέλετε, αν όμως είστε επίμονοι και υπομονετικοί μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν και, εν τέλει, να αποκτήσετε μια δουλειά που θα ολοκληρώνει τα όνειρά σας. Προσοχή όμως. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για να απορρίψετε δουλειές που μπορούν να σας προσφέρουν τους πόρους για να εκπληρώσετε τα μελλοντικά σας σχέδια, μόνο και μόνο επειδή «δεν σας αξίζουν». Όλοι αναγκαζόμαστε να υποχωρήσουμε και να συμβιβαστούμε, ως ένα βαθμό, ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο για αυτό που πραγματικά επιθυμούμε.

Μια δουλειά είναι καλύτερη από καμία δουλειά: Κανείς δεν γίνεται πλούσιος από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε θα έρθουν να σας προσφέρουν θέση διοικητικού στελέχους επειδή είστε καλοί άνθρωποι, χαρά γεμάτοι. Ειδικά στη παρούσα οικονομική περίοδο, κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να απορρίπτει δουλειές. Δεχτείτε ότι σας προσφέρουν και δουλέψτε για να φτάσετε στον στόχο σας.

queen.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger