E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΣΟΚ: Κυκλοφορούν ελεύθεροι 800 παιδεραστές και παιδόφιλοι στην Ελλάδα

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013


Σοκ προκαλούν στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, που κάνουν λόγο για περισσότερους από 800 άνδρες παιδεραστές και παιδόφιλους που κυκλοφορούν ελεύθεροι, εκμεταλλευόμενοι τα νομικά «παραθυράκια»…

Όπως καταγγέλλει στο «Πρώτο Θέμα» ο υποδιοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ξεπερνούν τα 800 τα άτομα που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν την τελευταία δεκαετία για παιδοφιλία, χρήση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παιδεραστία και κυκλοφορούν ελεύθερα. 

Ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης αποδίδει την ευθύνη στο νομικό πλαίσιο που ισχύει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις έχουν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματιστεί δικογραφία. 

Παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα πίσω από τα κάγκελα των φυλακών είναι μερικές δεκάδες. 

Την ίδια ώρα, ένα στα δέκα παιδιά έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά, ενώ κάθε μέρα γίνεται στην Ασφάλεια τουλάχιστον μία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, με το 60% των παιδόφιλων στρέφεται σε αγόρια ηλικίας από 7 ως 16 ετών και το 40% σε κορίτσια ηλικίας από 8 ως 15 ετών. 

Ο κ. Σφακιανάκης δηλώνει ότι «οι νομοθέτες σε όλον τον κόσμο τιμωρούν αυτόν που αγοράζει ή διακινεί υλικό παιδικής πορνογραφίας για να κόψουν τη φόρα στους ανθρώπους που κακοποιούν μικρά παιδιά. Και όταν λέμε κακοποιούν μικρά παιδιά εννοούμε από έξι μηνών βρέφη ως 8, 9, 10 και 12 ετών». 

Η αστυνομία, πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα κινείται στα τυφλά, σε ό,τι αφορά την τύχη των παιδεραστών, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές για τη μετέπειτα πορεία τους. Οι αρχές δε γνωρίζουν αν οι δράστες καταδικάζονται, αν και πότε παίρνουν άδειες και το κυριότερο, πότε αποφυλακίζονται. 

thestival

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger