E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι ξύλινες καλύβες που φιλοξενούν 40.000 μοναχούς

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Χιλιάδες ξύλινες καλύβες χτισμένες η μία δίπλα στην άλλη, ανάμεσα στις καταπράσινες βουνοκορφές στην κοιλάδα Larung Gar, στεγάζουν τους περίπου 40.000 μοναχούς, καλόγριες και σπουδαστές θεολογίας γύρω από ένα από τα μεγαλύτερα βουδιστικά μοναστήρια του κόσμου.

Ο απομακρυσμένος οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 3.810 μέτρων στην αυτόνομη θιβετιανή περιοχή Serthar County of Garze στην Κίνα.

Δημιουργήθηκε από μια «χούφτα εποίκων που πήγαν στην περιοχή» γράφει η Daily Mail και τώρα καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση στους γύρω λόφους, περιμετρικά του μοναστηριού και ινστιτούτου μελέτης του βουδισμού Serthar Buddhist Institute.

Ένας τεράστιος τοίχος χωρίζει τους μοναχούς από τις καλόγριες.

Οι ξύλινες καλύβες έχουν χτιστεί κυριολεκτικά η μία δίπλα στην άλλη και οι ένοικοί τους χρησιμοποιούν κοινές τουαλέτες.

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο ιάπωνας φωτογράφος Shinya Itahana ο οποίος ανέφερε: «Είναι ένα πολύ ήσυχο και φιλόξενο μέρος, όσο δεν διαταράσσεις την ειρηνική ατμόσφαιρα. Πλέον αποτελεί και τουριστική ατραξιόν καθώς την περιοχή επισκέπτονται όχι μόνο προσκυνητές αλλά και ξένοι τουρίστες. Δεν είναι όμως εύκολο να φτάσει κανείς εκεί. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως από 13 έως 15 ώρες από την κοντινότερη πόλη, ενώ το χειμώνα μπορεί να φτάσει και μια ολόκληρη μέρα, επειδή οι δρόμοι δεν είναι καθόλου καλοί».


































Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger