E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι δείκτες στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια Μνημονίου

Κυριακή 12 Μαΐου 2013



ΤΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

Με τέσσερα γραφήματα που δείχνουν τις ραγδαίες αλλαγές στους «πυλώνες» της ελληνικής οικονομίας (ΑΕΠ, ανεργία, χρέος και έλλειμμα), περιγράφει το….

CNN την πορεία της Ελλάδας, στα τρία χρόνια εφαρμογής των Μνημονίων. Το άρθρο αναφέρει ότι πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα έλαβε δάνειο ύψους 110 δισ. ευρώ, που αποτέλεσε τελικά το πρώτο από τα δύο συνολικά δάνεια που έχει λάβει ως τώρα, από τους ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Από τότε και μετά η οικονομία έχει πιάσει πάτο, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας, ενώ η ανεργία έχει εκτοξευτεί, ειδικά στους νέους, στους οποίους οι 6 στους 10 είναι χωρίς δουλειά.

Το πρώτο γράφημα αφορά το ΑΕΠ, το οποίο ανερχόταν σε 231 δισ. ευρώ το 2009 και τώρα έχει πέσει στα 183 δισ. ευρώ, το δεύτερο την ανεργία, η οποία το 2009 ήταν 9,5% και τώρα είναι 27%, το τρίτο το δημόσιο χρέος που ήταν 130% του ΑΕΠ το 2009 και τώρα είναι στο 175% του ΑΕΠ και το τέταρτο το έλλειμμα – το μόνο που έχει συρρικνωθεί με ραγδαίους ρυθμούς όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα προσαρμογής – από 156% σε 3,8%.

Ωστόσο ίσως υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ αναφέρει ο συντάκτης επικαλούμενος την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι η οικονομία θα παρουσιάσει ανάκαμψη το 2014.

Στα θετικά επίσης αναφέρει ότι τη στιγμή που η Ελλάδα παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές η Τράπεζα Πειραιώς, καταφέρνει να συγκεντρώσει χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή της, αποφεύγοντας τη στήριξη του ΤΧΣ.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger