E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο Ιούλιος Καίσαρας και η «θανατηφόρα» αγάπη του για τη μπύρα

Κυριακή 12 Μαΐου 2013



Από την Ιστορία ξέρουμε ότι ο Ιούλιος Καίσαρας μαχαιρώθηκε πισώπλατα από τον Βρούτο («κι εσύ τέκνον Βρούτε») το 44 π.Χ. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως για τον Καίσαρα είναι το πάθος του για την Μπύρα, θα τον είχε ξεπαστρέψει (ίσως λίγο αργότερα) αν ο Βρούτος δεν ήταν τόσο ανυπόμονος να τον βγάλει από την μέση!
 Το πάθος του Ιούλιου Καίσαρα για την Μπύρα
Φυσικά δεν θα τον σκότωνε η ίδια η Μπύρα που έπινε, ούτε είχαν τότε αυτοκίνητα και αλκοτέστ και πρόβλημα να οδηγούν μεθυσμένοι. Το πρόβλημα με την Ρωμαϊκή Μπύρα ήταν ότι χρησιμοποιούσαν δοχεία και κανάτες από μόλυβδο για να την αποθηκεύσουν και να την σερβίρουν. Όσο πιο πολλή μπύρα έπινε ο Ρωμαίος, τόσο πιο πολύς μόλυβδος έμπαινε στον οργανισμό του, ειδικά αν η μπύρα είχε αποθηκευτεί για καιρό μέσα στο δοχείο αυτό.
Ο Ιούλιος Καίσαρας, που είναι ένας από τους πιο γνωστούς στρατηγούς τις Ιστορίας, ήταν γνωστός για τις στρατιωτικές κατακτήσεις του. Απέκτησε μεγάλη δόξα κατακτώντας την Γαλατία (σημερινή Γαλλία) και μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά και περιοχές της Ασίας.
Η Μπύρα ήταν ένα από τα βασικά συστατικά της Ρωμαϊκής διατροφής
Η μπύρα ως γνωστόν απαιτεί για την παρασκευή της την ύπαρξη άφθονου και καθαρού νερού. Οι Ρωμαίοι με τα πολύπλοκα συστήματα άρδερευσής τους και τα υδραγωγία τους, είχαν άφθονη πρώτη ύλη για να την φτιάξουν. Αυτό κατέστησε την μπύρα (το ψωμί ήταν το άλλο) τα 2 βασικά συστατικά της Ρωμαϊκής διατροφής.
Η μπύρα ήταν σύμφωνα με την ιστορία ένα από τα βασικά εφόδια των Ρωμαϊκών λεγεώνων, που έκαναν μεγάλα ταξίδια πολλών ετών στα άκρα του τότε γνωστού κόσμου. Επειδή ακόμα δεν είχαν ανακαλυφθεί τρόποι για να διατηρείται η μπύρα σε τόσο μεγάλα ταξίδια, τα στρατεύματα κουβαλούσαν μαζί τους τις απαραίτητες πρώτες ύλες για την παρασκευή της και είχαν πάντα μαζί τους και ειδικούς στην απόσταξη για να φτιάχνουν φρέσκια παραγωγή!

Πηγή: beerblog.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger