E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ναι ή όχι στο νερό την ώρα της άσκησης;

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013



Η ενυδάτωση του οργανισμού πριν ή και κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι ένα θέμα που κατά καιρούς έχει δεχθεί πολλές αμφισβητήσεις από τους ειδικούς. Μια έρευνα ωστόσο απαντά σε ερωτήματα εκατομμυρίων αθλούμενων ανά τον κόσμο. 
Πρέπει να πίνουμε νερό πριν το γυμναστήριο; Τι γίνεται αν διψάσουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης; Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα αναφορικά με την ενυδάτωση και την σχέση της με την άσκηση, έρχεται να δώσει απαντήσεις το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACF) και μια επιστημονική ομάδα της κλινικής Μάγιο της Μινεσότα.
Ξεχάστε λοιπόν όλες τις αναλήθειες γύρω από την κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της άσκησης και ακούστε τις συμβουλές των ειδικών που καταρρίπτουν μύθους ετών. Πιο συγκεκριμένα:
-Περίπου 3 ώρες πριν από την προπόνησή σας μπορείτε να πιείτε μισό λίτρο νερό.
-Μισή ώρα πριν από την προπόνηση, πιείτε άφοβα ένα ποτήρι νερό.
-Αν κατά τη διάρκεια της άσκησής σας νιώσετε δίψα, μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό ανά 20-30 λεπτά.
-Τέλος, μόλις ολοκληρώσετε την άσκησή σας, ενυδατώστε τον κουρασμένο οργανισμό σας με ένα ακόμη ποτήρι με νερό.
  • Οι «δείκτες» της κατανάλωσης νερού
-Το πόσο ιδρώνει κάποιος αποτελεί σημαντικό «δείκτη» για την ποσότητα της ενυδάτωσης που χρειάζεται. Αν π.χ. έχετε την τάση να ιδρώνετε πολύ και κατά τη διάρκεια της άσκησης χύνετε «ποτάμια» ιδρώτα, τότε έχετε άμεση ανάγκη για ενυδάτωση. Αντίθετα, αν δεν ιδρώνετε τόσο εύκολα προφανώς ο οργανισμός σας δεν θα έχει εντελώς αφυδατωθεί μετά την προπόνηση, οπότε 1-2 ποτηράκια νερό θα είναι κάτι παραπάνω από αρκετά.
-Ένας δεύτερος εξίσου σημαντικός «δείκτης» για την κατανάλωση νερού είναι και η διάρκεια της άσκησης. Αν π.χ. η άσκηση διαρκεί συνολικά περίπου μισή ώρα, τότε 1-2 ποτηράκια είναι αρκετά. Αν πάλι, η άσκηση έχει μεγαλύτερη διάρκεια και ενδεχομένως ξεπερνά και τη μία ώρα, τότε και η ποσότητα νερού θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη προκειμένου να ενυδατωθεί επαρκώς ο οργανισμός.
Πηγή clickatlife.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger