E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο σε καναδική εφημερίδα ο Γιάννης Μπουτάρης

Σάββατο 6 Απριλίου 2013



O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έχει συγγενείς στο Τορόντο του Καναδά, «φιλοξενήθηκε» χθες σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για τη καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail». Το κείμενο, που υπογράφει ο Έρικ Ρέγκουλι, σκιαγραφεί την προσωπικότητα και τις δραστηριότητες του δημάρχου, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «προσπαθεί να σκοτώσει το δημοσιονομικό τέρας» στην πόλη του. Ως αποτέλεσμα, δε, του έργου του, σημειώνεται ότι «η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις λίγες πόλεις με ισορροπημένο προϋπολογισμό».
Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για τις προσπάθειες του Γιάννη Μπουτάρη να μπουν σε τάξη τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τη θητεία του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, η πορεία του οποίου προς τη φυλακή αναφέρεται επίσης.
Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι λόγω της ενασχόλησής του με την οινοποιία, ο δήμαρχος ανέπτυξε ένα αισθητήριο επί των οικονομικών, που τον βοήθησε να τακτοποιήσει τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στις προσπάθειες του δημάρχου να αντιμετωπίσει την ανεργία, ενώ επισημαίνεται ότι ο ίδιος προσπαθεί να βοηθήσει την ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, η οποία κάποτε αποκαλείτο «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», λόγω της εβραϊκής και οθωμανικής παρουσίας στην πόλη. Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρεί να προσελκύσει Τούρκους και Ισραηλινούς επισκέπτες. Ως αποτέλεσμα της προσπάθειας, αναφέρεται πως πέρσυ η πόλη μέτρησε περίπου 50.000 Τούρκους και αντίστοιχους Ισραηλινούς επισκέπτες.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, «ο τουρισμός δεν θα διορθώσει όλα τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης» και «υπάρχουν ακόμη ανοικτά θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα της πόλης και το κυκλοφοριακό».
Το ρεπορτάζ καταλήγει πως ο Γιάννης Μπουτάρης επιθυμεί να συνεχίσει την προσπάθεια, που ξεκίνησε για την πόλη, και με μία επόμενη θητεία.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger