E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πανωλεθρία Κοέλιο στην Πορτογαλία! Αντισυνταγματικό το μνημόνιο του 2012!

Σάββατο 6 Απριλίου 2013



Γκρεμίζονται τα μέτρα του μνημονίου, ξεγυμνώνοντας τα προγράμματα των τοκογλύφων εταίρων – δανειστών που απαιτούν μέτρα που γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους το Σύνταγμα της κάθε χώρας.

Αντισυνταγματικά έκρινε ορισμένα από τα μέτρα λιτότητας που έλαβε το 2012 η κυβέρνηση του Pedro Passos Coelho το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας, όπως μεταδίδει το δίκτυο Dow Jones Newswires, λίγες μέρες μετά την επιβίωση της κυβέρνησης κατα την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί για τον Coelho.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κόψει έναν από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τη μείωση κατά 6,4% των συντάξεων του δημοσίου και τη φορολόγηση των επιδομάτων ανεργίας δεν κινούνταν εντός των συνταγματικών διατάξεων της χώρας.

Πλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση με υπουργούς μέσα στη μέρα για την εξεύρεση λύσεων καθώς η απόφαση δημιουργεί μαύρη τρύπα 860 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό. Προ ημερών ο Υπουργός Οικονομικών είχε τονίσει ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β αν κριθούν τα μέτρα αντισυνταγματικά.
http://olympia.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger