E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η συγκλονιστική ιστορία της Χάιντι που έγινε… Αντρέας

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013



Ψάχνοντας στο διαδίκτυο περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτήν την απίστευτη και συνάμα τραγική ιστορία , συμβαίνει το εξής σοκαριστικό. Πληκτρολογώντας το όνομα της Ανατολικογερμανίδας πρωταθλήτριας σφαιροβολίας Χάιντι Κρίγκερ, η ...παραπομπή γίνεται στο όνομα Αντρέας Κρίγκερ. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο! 

Η Χάιντι Κρίγκερ, κορυφαία αθλήτρια στις ρίψεις, που σήμερα είναι ο Αντρέας Κρίγκερ, έμπορος στρατιωτικών ειδών! Ο λόγος της αλλαγής φύλου δεν ήταν μία επιλογή της Χάιντι, όταν κατάλαβε ότι η φύση την έσπρωχνε περισσότερο προς την ανδρική φύση. Ήταν αποτέλεσμα των απίστευτων ποσοτήτων αναβολικών που λάμβανε εν αγνοία της και που αργά αλλά σταθερά τη μετέτρεψε σε άντρα. «Αυτό που συνέβη όμως σε εσάς δεν ήταν απλό ντόπινγκ. Ήταν βίαιος σεξουαλικός μετασχηματισμός», της ανέφερε ο γιατρός που ανέλαβε την εγχείρηση αλλαγής φύλου. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Χάιντι Κρίγκερ γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1966 και ήταν αθλήτρια της σφαιροβολίας της Ανατολικής Γερμανίας.



 Για πολλά χρόνια λάμβανε εν αγνοία της πολύ μεγάλες ποσότητες αναβολικών. Κάτι που γινόταν και με άλλους αθλητές της χώρας. Τα αναβολικά αυτά επιβάρυναν τον οργανισμό της με τεράστιες ποσότητες τεστοστερόνη. Το αποτέλεσμα; Από την ηλικία των δεκαοκτώ, άρχισε να αναπτύσσει έντονα ανδρικά χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα υπέστη πολύ σημαντικές βλάβες στην υγεία της. Το νούμερο 54 Το 1981 το όνομα της Χάιντι Κρίγκερ μπήκε στον κατάλογο των αθλητών που έπαιρναν αναβολικά, με το νούμερο 54. Αυτό συνέβη και με το βιβλίο «Ντοκουμέντα του ντόπινγκ» της συγγραφέως Μπριγκίτε Μπέρεντοκ, που της το χάρισε το 1992 η μητέρα της. «Έχουν και σένα μέσα», της είπε. Και, πράγματι, στο βιβλίο γίνεται ευθεία αναφορά τόσο στην ίδια, ως «αθλήτρια 54» και «Η Χάιντι με τις ορμόνες», όσο και στο υπ’ αριθμόν 14.25 κρατικό σχέδιο για τη χορήγηση αναβολικών, που υπογράφει ο «αγαπητός φίλος» Έριχ Χόνεκερ, γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος.



 Η αντίδρασή της όμως είναι πάλι αρνητική. «Μου μύριζε κακοστημένη προπαγάνδα», λέει. «Τότε ήμουν εντελώς απλοϊκή», δηλώνει. Το 1982 πήρε 885 χιλιοστόγραμμα της απαγορευμένης ουσίας Oral Turinabol, που της την έδινε, χωρίς να την ενημερώνει τι είναι και τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει για την υγεία της, ο προπονητής της. Μέσα σε 29 εβδομάδες το 1984 έλαβε 2590 χιλιοστόγραμμα από την ίδια ουσία, δηλαδή τη διπλάσια από αυτήν που παράγει το ανδρικό σώμα το ίδιο διάστημα. Στο βιβλίο των Werner Franke και Brigitte Berendonk με τίτλο Doping: From Research to Deceit, αναφέρεται ότι μόνο το 1986 η Χάιντι Κρίγκερ πήρε 2600 μιλιγκράμ από στεροειδή - περίπου 1000 μιλιγκράμ περισσότερα από όσα πήρε ο Μπεν Τζόνσον, που βρέθηκε ντοπαρισμένος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ το 1988.



Αποτέλεσμα της χρήσης αυτών των ποσοτήτων της Oral Turinabol ήταν οι πολύ υψηλές επιδόσεις της Χάιντι Κρίγκερ, που στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ανοιχτού Στίβου στη Στουτγκάρδη το 1986 κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο ρίχνοντας τη σφαίρα στα 21,10 μέτρα. Από την επόμενη χρονιά όμως άρχισαν να φαίνονται τα προβλήματα στους μύες και στα κόκαλα της αθλήτριας από τα αναβολικά, και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Το 1991 αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα της καθώς υπέφερε από ισχυρούς πόνους και ένας ορθοπεδικός τής είπε ότι αν συνέχιζε, η σπονδυλική της στήλη θα πάθαινε ανεπανόρθωτη ζημιά. Ακόμα και σήμερα υποφέρει από ισχυρούς πόνους στους μηρούς, τους γοφούς και τη μέση. Η αλλαγή φύλου Το 1997 έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και αργότερα παντρεύτηκε την πρώην Ανατολικογερμανίδα κολυμβήτρια Ute Krause, που ήταν επίσης θύμα του μαζικού ντόπινγκ αθλητών στην Αν. Γερμανία.



 Οι δίκες… «Δεν το βάζω κάτω», λέει σε μία συνέντευξή της. «Εκείνοι που με δηλητηρίαζαν με τεστοστερόνη και Oral Turinabol σχεδόν για 15 χρόνια, θα πρέπει να ξέρουν ότι ούτε τους ξέχασα ούτε τους συγχώρησα». Αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμεί εκδίκηση. Το αίτημά του λέγεται απλά: αποκατάσταση - νομική, ιστορική, οικονομική. Το πρώτο βήμα γι΄ αυτό έχει γίνει. Το πρωτοδικείο του Βερολίνου τον συμπεριέλαβε προ καιρού στη λίστα των 191 αθλητών που έπεσαν θύματα δηλητηρίασης με απαγορευμένες χημικές ουσίες τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 στην Ανατολική Γερμανία. Ταυτόχρονα, του επιδίκασε αποζημίωση ύψους 10.000 μάρκων. Το 2000 ο Αντρέας Κρίγκερ κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Manfred Ewald, που ήταν πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ανατολικής Γερμανίας και του Manfred Hoeppner, που ήταν ιατρικός διευθυντής στο Βερολίνο, οι οποίοι τελικά καταδικάστηκαν για την εν γνώσει τους συνέργεια στην πρόκληση βλαβών σε αθλητές, μεταξύ των οποίων ήταν και ανήλικοι. Οι δράστες, όμως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, παραμένουν ατιμώρητοι. Και όχι μόνο. Σχεδόν όλοι τους συνεχίζουν την καριέρα τους σαν να μην είχε συμβεί τίποτε.



Οι περίπου 4.000 προπονητές της χώρας, που κάλυπταν διάφορα ολυμπιακά αθλήματα, έγιναν ανάρπαστοι σε όλον τον κόσμο ύστερα από την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού το 1989. Το ίδιο και εκατοντάδες αθλητικοί γιατροί. «Οι ξένες αθλητικές ομοσπονδίες ήξεραν να εκτιμήσουν την τεχνογνωσία τους στον τομέα του ντόπινγκ, λαμβάνοντας υπόψη τις επιτυχίες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις», λέει. Το μετάλλιο Χάιντι Κρίγκερ Στη Γερμανία κάθε χρόνο απονέμεται το Μετάλλιο Χάιντι Κρίγκερ (Heidi-Krieger-Medaille), στους Γερμανούς που αγωνίζονται κατά του ντόπινγκ. Στο σήμερα… «Πώς έτσι και γίνατε έμπορος πολεμικών ειδών εσείς, ένας τόσο ειρηνικός άνθρωπος;», θα τον ρωτήσει ο Νίκος Χειλάς, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ.



«Δεν πουλάω όπλα», απαντά εκείνος. «Καθετί που θα προξενούσε πόνο στους άλλους δεν μπαίνει στο μαγαζί. Διακινώ μόνο είδη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι άλλοι πολίτες. Οι στρατιωτικοί σάκοι, για παράδειγμα, έχουν το πλεονέκτημα να είναι πιο πρακτικοί και ταυτόχρονα πιο φθηνοί». Εναλλακτικός μιλιταρισμός ή μαγνήτης για τους νεοναζιστές της πόλης; «Καθόλου», λέει. «Έχω και νεοναζιστές πελάτες, αλλά αυτοί δεν βρίσκουν εκείνο που θέλουν. Όταν μου ζητούν σημαίες με τη σβάστικα ή άλλα ναζιστικά σύμβολα, τους λέω ευθέως ότι “τέτοια σκατά δεν πουλάει το κατάστημα”».


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger