E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η κατάθεση «βόμβα» για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή και η εταιρία – μυστήριο

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013



Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το «σχέδιο δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή έρχονται στο φως. Από τον Φεβρουάριο του ’09 ο πρώην πρωθυπουργός άλλαζε συνέχεια διαδρομές.

Πρώην πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσε, τον Ιανουάριο που πέρασε, στον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα για τις πιέσεις που δεχόταν ο Κώστας Καραμανλής από Αμερικανούς αξιωματούχους για να μην προχωρήσει η συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας για τον αγωγό South Stream, γράφει σήμερα η εφημερίδα Real News. 

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι από τον Μάρτιο του 2008 και πριν υπογραφεί η συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Βερν Σπέκχαρντ πίεζε για να αποτρέψει την «διείσδυση» της Ρωσίας στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και του ρωσικού αγωγού. 

«Καλό θα είναι να μην ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της Ρωσίας στην Ελλάδα, γιατί θίγονται ύψιστα συμφέροντα», φέρεται να είχε δηλώσει ο Αμερικανός αξιωματούχος σύμφωνα με την κατάθεση που επικαλείται το δημοσίευμα. 

Δεν ήταν το μόνο περιστατικό. Κι άλλοι υπουργοί, σύμφωνα πάντα με τη Real News, έχουν καταγγείλει ανάλογες πιέσεις. Άλλωστε, οι Αμερικανοί προωθούσαν τον αγωγό Nabucco. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ματ Μπράιζα συναντώντας κορυφαίο υπουργό της τότε κυβέρνησης είχε πει χαρακτηριστικά: «Τι είναι αυτά που πάτε να κάνετε; Δεν πρέπει να γίνει ο αγωγός South Stream. Αφού υπάρχει ο Nabucco!».

Οι διαδρομές που άλλαξαν 

Το απόρρητο έγγραφο που αποκάλυπτε το «σχέδιο δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή έδωσε στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Προκόπη Παυλόπουλο ο διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής. Ήταν Φεβρουάριος του 2009. 

Όταν ο Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε πως η ασφάλειά του πρέπει να αυξηθεί, η απάντησή του ήταν «κάντε ό,τι θέλετε», γράφει η Real News. 
Οι άνδρες της ασφάλειας του αυξήθηκαν, ο οπλισμός τους έγινε πιο βαρύς, πρόσωπα άλλαζαν συνεχώς και καθημερινά άλλαζαν αιφνίδιων και οι διαδρομές από τη Ραφήνα στο Μαξίμου. 

- Πρώτη διαδρομή: Ραφήνα-λεωφόρος Μαραθώνος-Αττική οδός και έξοδος από Κατεχάκη.
- Δεύτερη διαδρομή: Ραφήνα-Αρτέμιδα-Σπάτα-"Ελευθέριος Βενιζέλος" και μέσω της Αττικής οδού κάθοδος στην Αθήνα. Εναλλακτικά διέσχιζε το αεροδρόμιο και κατέληγε στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου και από εκεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
- Τρίτη διαδρομή: Ζούμπερι- Ν. Μάκρη-λεωφόρος Διονυσίου-Άγιος Στέφανος-εθνική οδός. Από τη λεωφόρο Διονυσίου υπήρχε και η εναλλακτική διαδρομή Κηφισιά-λεωφ. Κηφισίας-Αττική οδός.
- Τέταρτη διαδρομή: Ν. Μάκρη-Διόνυσος-Άγιος Πέτρος-λεωφ. Πεντέλης-Αττική οδός ή εναλλακτικά Σταυρός-Μεσογείων.

Ταυτόχρονα άλλαζε και ωράρια, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε στείλει σε άλλο σπίτι για λόγους ασφαλείας τη σύζυγό του Νατάσα και τα παιδιά του.

Η εταιρία μυστήριο 

Μία εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μετά το 2005 για να υποκλέπτονται τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, της συγκεκριμένης εταιρείας φέρεται να ηγείται ένα άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι ήταν πρόσωπο - βιτρίνα.
Πίσω από αυτό δρούσαν όσοι - κατά τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας- ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger