E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ψάρια που ζουν στην Ιαπωνία βρέθηκαν στις ΗΠΑ σε βάρκα που ταξίδεψε για δύο χρόνια ακυβέρνητη μετά το τσουνάμι (εικόνα)

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013


Σε ένα επικό διετή ταξίδι πέρα από τον Ειρηνικό, μια σωστική λέμβος ενός ιαπωνικού πλοίου που παρασύρθηκε από το τσουνάμι μετατράπηκε σε ένα ενυδρείο όταν πέντε ριγέ Oplegnathus fasciatus το έκαναν σπίτι τους.

Η 6 μέτρων βάρκα πιθανότατα ξεκίνησε από την Ιαπωνία, όταν το τσουνάμι χτύπησε, το Μάρτιο του 2011. Αρκετά συντρίμμια έχουνε ξεβραστεί στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, συνήθως φορτωμένα με θαλάσσια φυτά και ασπόνδυλα, όπως πεταλίδες και μύδια. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ζωντανά ψάρια έχουν βρεθεί μετά από ταξίδι 7.600 χιλιομέτρων.

Τα ψάρια, μαζί με άλλα πλάσματα της ιαπωνικής θάλασσας, ξεβράστηκαν στο Λονγκ Μπιτς της Ουάσιγκτον, τον περασμένο μήνα. Ο Allen Pleus, του τμήματος ιχθυολογίας, πιστεύει ότι η βάρκα κατάφερε να επιπλεύσει μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Έτσι έγινε μια «μικρή σπηλιά", όπου τα ψάρια μπορούσαν να μείνουν.

Το Oplegnathus fasciatus είναι ένα τροπικό ψάρι που απαντάται κυρίως σε ρηχά νερά γύρω από την ιαπωνική ακτή. Τα ψάρια που που έκαναν το τεράστιο ταξίδι είναι περίπου 11 εκατοστά. Φαίνεται πως επιβίωσαν τρώγοντας άλλους οργανισμούς που παγιδεύτηκαν στη βάρκα.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger