E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Φωτογραφίες και βίντεο από τον πρώτο παραδοσιακό γκέι γάμο στην Αφρική

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013


Με την ελπίδα να στείλουν το μήνυμα στους υπόλοιπους, ότι το να είσαι γκέι ως Αφρικανός είναι τόσο συνηθισμένο όσο το να είσαι μαύρος, παντρεύτηκε πρόσφατα στη Νότια Αφρική ένα γκέι ζευγάρι, κάνοντας ένα παραδοσιακό γάμο.
Ο Τσέπο Κάμερον Μοντισάνε και ο Θόμπα Κάλβιν Σιθόλ, οι οποίοι γνωρίστηκαν πριν από κάποια χρόνια, όταν σπούδαζαν στην πόλη Ντέρμπαν της Αφρικής, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ύστερα από τρία χρόνια από τότε που ήρθε η πρόταση γάμου.
Η τελετή έγινε στις 6 Απριλίου και αυτό που τον κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι πως πρόκειται στην ουσία για έναν καθαρό παραδοσιακό γάμο, όπως δηλαδή συνηθίζεται να συμβαίνει όταν παντρεύεται οποιοδήποτε μέλος κάποιας αφρικάνικης φυλής.
Στο γάμο επικρατούσε όλο το παραδοσιακό τελετουργικό με ιδιαίτερες φορεσιές, μέχρι και την αναμενόμενη αιματοχυσία, θυσιάζοντας μια αγελάδα. Οι συμπέθεροι αντάλλαξαν, όπως συνηθίζεται, μεταξύ τους τα δώρα του γάμου και έδωσαν της ευλογία τους στους νεόνυμφους.
«Ο συγκεκριμένος γάμος εναντιώνεται στην αντίληψη ότι το να είσαι γκέι, δεν ταιριάζει στην αφρικανική κουλτούρα. Το να είσαι γκέι ως Αφρικανός, είναι τόσο συνηθισμένο όσο το να είσαι μαύρος», δήλωσε ο Τσέπο.
Και πρόσθεσε: « Πολύ συχνά τα μέσα και οι πολιτικοί της Αφρικής προσπαθούν να προβάλουν την ομοφυλοφιλία σαν κάτι που έχει γίνει της μόδας, σαν ένα trend της Δυτικής κουλτούρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Ουγκάντα, ο οποίος κατηγόρησε τη δυτική κουλτούρα ότι ενθαρρύνει τους νέους προς αυτήν την αφύσικη ομοφυλοφιλική συμπεριφορά.»
«Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για εμάς και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο θέλουμε να αποκτήσουμε ένα παιδί», αναφέρει ο Θόμπα, συμπληρώνοντας: «Οι άνθρωποι μας κρίνουν αρνητικά γιατί εμείς επιμένουμε να κρυβόμαστε. Αν μπορέσουμε να ζήσουμε ανοικτά και δείξουμε στους υπόλοιπους ποιοι είμαστε, τότε θα τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι και εμείς αποτελούμε ένα κομμάτι της κοινωνίας».


http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger