E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

87 χρόνια κλείνει σήμερα ο Δικέφαλος του Βορρά

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013


Σήμερα είναι τα γενέθλια του ΠΑΟΚ που ιδρύθηκε στις 12 Απριλίου του 1926. Στην μετάβαση του «Δικεφάλου του Βορρά» σε μια ένα εποχή αυτή του Ιβάν Σαββίδη, στέκεται η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, στο αφιέρωμα για τα 87α γενέθλια του ΠΑΟΚ.
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
«Τι διαφορά μπορεί να κάνει ένας χρόνος. Επιφανειακά, ελάχιστα πράγματα. Ουσιαστικά όμως, ο ΠΑΟΚ των 87 ετών, που ιδρύθηκε σαν σήμερα το 1926, μπαίνει σε μια νέα εποχή…
Ο ΠΑΟΚ των χιλιάδων πιστών φίλων ανά τον πλανήτη ζει εδώ και μερικούς μήνες την αναγέννησή του. Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, ως κύριου μεγαλομετόχου, προσδίδει κύρος, εμπιστοσύνη, προσφέρει όραμα για τη δημιουργία νέων μεγάλων πραγμάτων αντάξιων της 87χρονης ιστορίας του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας.
Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου «Ερμής», που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης – το Πέρα.
Το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου 1926, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (αριθμ. 822).
Τα ιδρυτικά μέλη ήταν: Α. Αγγελόπουλος, Α. Αθανασιάδης, Κ. Αναγνωστίδης, Μ. Βεντουρέλλης, Φ. Βυζάντιος (β΄ πρόεδρος), Α. Δημητριάδης, Δ. Δημητριάδης, Ν. Ζουμπουλίδης, Μ. Θεοδοσιάδης, Θ. Ιωακειμόπουλος, Π. Καλπακτσόγλου, Θ. Καρτσαμπέκης, Δ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κοεμτζόπουλος, Π. Κοντόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μαλέτσκας, Ι Νικολαίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Φ. Σαμαντζόπουλος, Θ. Τσούλκας, Μ. Τσούλκας, Σ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Τριανταφυλλίδης (που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος). Αν και επίσημα το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε την 20η Απριλίου 1926, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ όπως αναφέρει στο καταστατικό του (άρθρο 16, παράγραφος Β), ότι Ημέρα γιορτής του ομίλου ορίζεται η ημέρα της ιδρύσεώς του, δηλαδή η 12η Απριλίου».

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger