E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρευνα: Το σεξ είναι καλύτερο αναλγητικό από την ασπιρίνη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013



Αν υποφέρετε από πονοκεφάλους και ημικρανίες, μία μικρή… ερωτική απόδραση μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη λύση. Σύμφωνα με επιστήμονες, το σεξ μπορεί να γιατρεύσει αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο, ακόμα και να αποδειχθεί καλύτερο αναλγητικό από τις ασπιρίνες.
Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που υποφέρουν από ημικρανίες και έκαναν σεξ κατά τη διάρκεια μιας, ένιωσαν ανακούφιση από τα συμπτώματά τη, όπως ανακάλυψε η έρευνα, και ένας στους πέντε δήλωσε, μάλιστα, πως δεν ένιωθε καθόλου πόνο.
Μία θεωρία για το γεγονός αυτό είναι ότι το σεξ προκαλεί την έκκριση ενδορφινών, τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού, οι οποίες λειτουργούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και μειώνουν, ή εξαλείφουν εντελώς τον πονοκέφαλο.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας μπορεί να ανακουφίσει, ή ακόμα και να εξαλείψει εντελώς τα συμπτώματά της. Το σεξ βοηθάει στην έκκριση ενδορφινών, οι οποίες βοηθούν στην εξάλειψη των πόνων του σώματος, και έτσι, του πονοκεφάλου» δήλωσε ένας εκ των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μίνστερ, στη Γερμανία, το οποίο επιμελήθηκε τη σχετική έρευνα.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger