E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πέθανε ο εγκέφαλος της "μεγάλης ληστείας του τραίνου"

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013



Στα 81 του χρόνια πέθανε ο Μπρους Ρέινολντς που μαζί με άλλα 14 άτομα λήστεψαν το 1963 την ταχεία Γκλασκόβης- Λονδίνου.

Ο Μπρους Ρέινολντς, εγκέφαλος της επικής 'μεγάλης ληστείας' της ταχυδρομικής ταχείας Γλασκόβης-Λονδίνου το 1963, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο γιος του.

«Είμαι σε θέση να σας επιβεβαιώσω πως έφυγε από τη ζωή. Έσβησε στον ύπνο του», είπε ο Νικ Ρέινολντς. «Από καιρό δεν ένοιωθε καλά και τον φρόντιζα», πρόσθεσε.

Τη νύκτα της 7ης προς 8η Αυγούστου 1963 περίπου δεκαπέντε ένοπλοι άνδρες κατάφεραν να σταματήσουν τον σιδηροδρομικό συρμό αλλάζοντας τη φωτεινή σήμανση.

Αφού τραυμάτισαν ελαφρά τον μηχανοδηγό, κατόρθωσαν να διαφύγουν με λεία 120 σάκους με χαρτονομίσματα, συνολικής αξίας 2,6 εκατ. λιρών - ποσό μυθικό για την εποχή, που αντιστοιχεί σε 40 εκατ. σημερινές λίρες (47 εκατ. ευρώ). Η παράτολμη ληστεία στάθηκε η έμπνευση για πολλά βιβλία και κινηματογραφικές ταινίες.

Μετά μία 5ετή καταδίωξη, ο Ρέινολντς συνελήφθη το 1968 και καταδικάσθηκε σε 25ετή κάθειρξη. Αφέθηκε ελεύθερος το 1978 και μέσα στο 1980 καταδικάσθηκε σε τριετή φυλάκιση για διακίνηση αμφεταμίνης. Λίγο μετά την αποφυλάκισή του συνέγραψε την αυτοβιογραφία του.

Το 2001 είχε μεταβεί στη Βρετανία προκειμένου να πείσει ένα από τα διάσημα μέλη της συμμορίας, τον πολύ Ρόνι Μπιγκς --ο οποίος είχε γίνει διάσημος μετά την μυθιστορηματική του απόδραση από τη φυλακή το 1965-- να επιστρέψει στη Βρετανία.

Έπειτα από μία περιπετειώδη καταδίωξη για πάνω από 35 χρόνια, στη διάρκεια της οποίας αναγκάσθηκε να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής προσώπου, ο Ρόνι Μπιγκς παραδόθηκε το 2001 στις βρετανικές αρχές, κατεστραμμένος κι άρρωστος, και το 2009 αποφυλακίσθηκε για ανήκεστο βλάβη.

http://www.newsit.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger