E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Βρέθηκε η απάντηση στον γυναικείο oργασμo;

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013



Το μυστήριο του γυναικείου oργασμoύ φαίνεται ότι απαντήθηκε ως ένα βαθμό. Για πρώτη φορά νευροεπιστήμονες μπόρεσαν...να απεικονίσουν τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλο της γυναίκας, όταν τον βιώνει .Χάρη σε μια νέα τεχνική, τη Λειτουργική Μηχανική Απεικόνιση, που εντοπίζει πού ακριβώς συντελούνται οι διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ράτζερς του Νιου Τζέρσεϊ κατέγραψαν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του oργασμoύ.

Βρήκαν λοιπόν ότι η σε$ουαλική διέγεpση, στην κορύφωσή της, συνοδεύεται από διαδοχικές αντιδράσεις που επιδρούν σε 30 διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η επίδραση μάλιστα στο νευρικό σύστημα είναι τόσο ισχυρή, ώστε η γυναίκα που βιώνει τον oργασμo μπορεί προσωρινά να χάσει την αίσθηση του πόνου.

«Στις γυναίκες επιδρά και στο μυαλό και στο σώμα», επισημαίνει στους ο καθηγητής Ψυχολογίας και επικεφαλής της έρευνας Μπάρι Κοιμσαρούκ.
Στο πλαίσιο της μελέτης, ο Κοιμσαρούκ και οι συνεργάτες του τοποθέτησαν οκτώ γυναίκες σε μαγνητικούς τομογράφους, τους έδωσαν ένα σεντόνι να σκεπαστούν και τους ζήτησαν να  φθάσουν σε oργασμo.
Παρά το κλινικό περιβάλλον, όλες οι γυναίκες τα κατάφεραν σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Όσο οι γυναίκες αυτoϊκανοποιούνταν, ο μαγνητικός τομογράφος τραβούσε φωτογραφίες του εγκεφάλου τους κάθε δύο δευτερόλεπτα, παρέχοντας στους επιστήμονες ένα πολύ κατατοπιστικό φιλμ σχετικά με τα μέρη του εγκεφάλου που ενεργοποιούνταν σε κάθε φάση.
Οι μελετητές διαπίστωσαν πως ο oργασμoς δεν συνδέεται μόνο με το λεγόμενο κύκλωμα επιβράβευσης του εγκεφάλου – όπως συμβαίνει π.χ. με τα γλυκά – αλλά και με την ορθολογική σκέψη.

Πηγή: The Insider

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger