E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το πιο όμορφο ναυάγιο στον κόσμο είναι αυτό – Δείτε τις μαγικές φωτογραφίες

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Οι πυθμένες των ωκεανών ανά τον κόσμο, μετρούν πάνω από τρία εκατομμύρια ναυάγια. Το πιο σαγηνευτικό, όμως, βρίσκεται σε μια λίμνη, και συγκεκριμένα σε αυτή του Οντάριο.
Λαμπυρίζει κάτω από τα καταγάλανα νερά, καθώς είναι βυθισμένο σε βάθος μόλις επτά μέτρων, κάτι που το κάνει να είναι ένας εύκολος προορισμός εξερεύνησης για αρχάριους δύτες.
Παρά το γεγονός πως το ναυάγιο συνέβη το 1885, παραμένει ακόμα ένας πόλος έλξης για τους δύτες και όχι μόνο, αφού πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται τη λίμνη ώστε να θαυμάσουν το βυθισμένο καράβι, έστω και από μακριά, καθώς η εικόνα που δημιουργεί είναι, αναμφισβήτητα, μοναδική.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μια καναδική γαλέτα, η οποία κατασκευάστηκε στο Οντάριο, το 1867. Μετά από σοβαρή ζημιά που υπέστη, βυθίστηκε και αργότερα έγιναν προσπάθειες ρυμούλκησής του, ώστε να επισκευαστεί. Διαπιστώθηκε, όμως, πως οι ζημιές ήταν πολύ σοβαρές και δεν άξιζαν τον κόπο και το κόστος για να ανακατασκευαστεί, οπότε, αφέθηκε εκεί.
Η πολιτεία, από τη μεριά της, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το ναυάγιο σε καλή κατάσταση και να δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς να το επισκέπτονται, έχει τοποθετήσει σίδερα στις πόρτες και τα παράθυρα τις γαλέτας, ώστε να μην είναι δυνατή η είσοδος των δυτών μέσα σε αυτό και προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές.








http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger