E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

H πιο περίεργη αιτία πρόκλησης τροχαίων!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013



Η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση των σημάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η κατανάλωση αλκοόλ, το κινητό τηλέφωνο, είναι ορισμένες από τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και φυσικά όλες απαγορεύονται. Ωστόσο, υπάρχει μία ακόμα που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε. 

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εταιρείας συνεργείων «Halford Autocentres», το φτέρνισμα, το φύσημα της μύτης και η αναζήτηση χαρτομάντιλου, είναι αιτία για περισσότερα από 2.500 τροχαία ατυχήματα την εβδομάδα!! κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. 

Όπως προκύπτει, όταν κάποιος φτερνίζεται κλείνει τα μάτια για ένα μικρό χρονικό διάστημα και κατεβάζει το κεφάλι. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης λοιπόν, το αυτοκίνητο κινείται τυφλά για περίπου 15 μέτρα. Αν σε αυτό, συνυπολογιστεί ότι συγχρόνως φυσάμε τη μύτη μας και αμέσως μετά αναζητάμε χαρτομάντιλο, οι πιθανότητες για ενδεχόμενη πρόσκρουση είναι ακόμα μεγαλύτερες. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 9% των οδηγών έχει παραδεχθεί ότι έχει αποσπαστεί η προσοχή του από το δρόμο, εξαιτίας φτερνίσματος ή κρυώματος γενικά. Γι αυτό, οι ειδικοί στην Αγγλία αναφέρουν ότι η οδήγηση υπό επήρεια γρίπης είναι ανεύθυνη και δεν πρέπει να οδηγεί κανείς. 

Απίστευτη πραγματικά έρευνα και ακόμα πιο απίστευτο το πόρισμα των ειδικών 
  
Λουκάς Παπαλάμπρος

Πηγή:www.monopoli.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger