E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η ομάδα αίματος δείχνει τις καρδιοπάθειες

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013



Σημαντικά υψηλότερα ποσοστά προστασίας έναντι της εκδήλωσης καρδιοπαθειών απολαμβάνουν όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο, συγκριτικά με τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος... A, B και AB. 
Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύετεια στην ιατρική επιθεώρηση «Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology», πιο ευάλωτοι σε καρδιοπάθειες είναι όσοι ανήκουν στην ομάδα AB, καθώς έχουν 23% περισσότερες πιθανότητες έναντι της ομάδας O.
Η έρευνα κατέδειξε, επίσης, ότι σε ανθρώπους που ανήκουν στην ομάδα αίματος B ο κίνδυνος καρδιοπάθειας αυξάνεται κατά 11% και στην ομάδα A, κατά 5%.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Lu Qi, από το Harvard School of Public Health στη Βοστόνη, είναι καλό να γνωρίζουν οι άνθρωποι την ομάδα αίματος στην οποία ανήκουν, όπως τα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης.
Αν γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο, υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπως καλή διατροφή, άσκηση και αποχή από το κάπνισμα.
Η έρευνα δεν εξέτασε γιατί οι διάφορες ομάδες αίματος φαίνεται να συνδέονται με διαφορετικό κίνδυνο καρδιοπάθειας, ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με τον καθηγητή Qi, η ομάδα αίματος είναι πολύπλοκη, επομένως μπορεί να υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί που θα έπρεπε να διερευνηθούν.


Αυτό που είναι γνωστό, πάντως, είναι ότι η ομάδα AB έχει συνδεθεί με φλεγμονές, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη βλάβη των αρτηριών.
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η ομάδα αίματος A συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

healthpress.gr 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger