E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η ελληνική κρίση έγινε… τουριστικό αξιοθέατο

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013




Τρίωρο τουρ για φιλοσοφημένους και «βιωματικούς» τουρίστες, που έρχονται στην Αθήνα και θέλουν να γνωρίσουν χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, που «αντανακλούν» την ελληνική κρίση…
πουλάει το αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο Contex Travel, που φημίζεται για τα ευφάνταστα θεματικά τουρ, που προσφέρει σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το τρίωρο τουρ στην Αθήνα, με τίτλο «Greek Crisis walk», κοστίζει 70 ευρώ κατ’ άτομο ή 305 ευρώ για ομάδα 5 ατόμων, που θα ξεναγηθεί από οικονομολόγο και άλλους ειδικούς.
Το τουρ, με τα πόδια, ξεκινά από το Σύνταγμα και τη Βουλή, με αναφορές στις διαδηλώσεις και τους αγανακτισμένους και συνεχίζεται ουσιαστικά σε όλα τα σημεία του κέντρου, που έγιναν «πρωτοσέλιδα» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο σκοπός, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, είναι οι μετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τα βαθύτερα αίτια και τις συνέπειες της κρίσης.
Στο Σύνταγμα, λοιπόν, και απέναντι από τη Βουλή η ομάδα θα ενημερωθεί για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και όλα όσα συνέβησαν από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, μαζί, βέβαια, με την ιστορία του κτιρίου της Βουλής και της πλατείας Συντάγματος. Οσοι τουρίστες έχουν επαγγελματικά αντικείμενο με τα οικονομικά μπορούν να εγγραφούν σε ομάδα με πολύ εξειδικευμένη ξενάγηση από ειδικούς.
Ο περίπατος συνεχίζεται προς την οδό Πανεπιστημίου, με στάση στην Τράπεζα της Ελλάδος και τη σχετική ενημέρωση (και για τις πτωχεύσεις του παρελθόντος), «περνάει» από τη Σοφοκλέους (με ενημέρωση ότι στέγαζε το χρηματιστήριο και αναφορές ότι ίσως η φούσκα του 1999 να είναι η «ρίζα» της κρίσης, όπως και το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων). Στην ανάλυση της πολιτικής κατάστασης, που θα ακούσουν οι τουρίστες της ομάδας, γίνεται αναφορά στην άνοδο της άκρας Δεξιάς και της «Χρυσής Αυγής», που την αποδίδει στη βαθιά φτώχεια της πρώην μεσαίας τάξης.
Το τουρ καταλήγει σε κάποιο στέκι με ελληνικό κρασί για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να ακουστούν προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, όπως «προμοτάρει» το πρόγραμμα το ταξιδιωτικό γραφείο.
πηγή:ksipnistere
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger