E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ντιτρού: Αποφυλακίζεται ο ψυχοπαθής παιδόφιλος βιαστής του Βελγίου!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013



Στα χέρια του βρήκαν φρικτό θάνατο τέσσερα κορίτσια. Έμειναν εγκλωβισμένα στο κελί που είχε δημιουργήσει στο υπόγειο του σπιτιού του. Τα βασάνισε, τα βίασε και σκότωσε τα τέσσερα από τα έξι μικρά κορίτσια που, για κακή τους τύχη, βρέθηκαν στο δρόμο του.
Είναι ο μεγαλύτερος παιδόφιλος στην ιστορία του Βελγίου. Ο Μαρκ Ντιτρού, συγκλόνισε το σύνολο της ανθρωπότητας με τις πράξεις του, τις οποίες και πραγματοποίησε κατά τη δεκαετία του 1990.
Για πρώτη φορά συνελήφθη το 1996 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούνιο του 2004, για απαγωγή, βιασμό και βασανισμό έξι νεαρών κοριτσιών στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Τα τέσσερα από αυτά βρήκαν φρικτό θάνατο στα χέρια του.
Λίγο μετά τη σύλληψή του, το 1996, δύο κορίτσια που βρίσκονταν στην εφηβεία, βρέθηκαν ζωντανά σε ένα από ειδικά κελιά που είχε δημιουργήσει ο ίδιος, στο υπόγειο του σπιτιού του.
Μάλιστα, η πρώην σύζυγός του, Μισέλ Μαρτίν, λειτουργούσε ως συνεργός του, αφήνοντας δύο από τα κορίτσια να πεθάνουν της πείνας όσο εκείνος βρισκόταν υπό κράτηση. Η καταδίκη της ήταν η φυλάκιση 30 ετών για εγκλήματα, μεταξύ άλλων και με την κατηγορία της απαγωγής, το 2004. Όμως, η ίδια αφέθηκε ελεύθερη, μόλις πέρυσι, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που υπήρξαν μέσω εκδηλώσεων από τους πολίτες του Βελγίου.
Τώρα, μένει μαζί με τις καλόγριες σε μοναστήρι της περιοχής Μαλόν, στο οποίο και οι χωρικοί έγιναν έξαλλοι όταν έμαθαν πως καταφθάνει και την «υποδέχτηκαν» με μαζική διαδήλωση.
Το πόσο συγκλόνισε η συγκεκριμένη υπόθεση την κοινωνία του Βελγίου, φαίνεται, από το εξής χαρακτηριστικό: Το περισσότερο από το 1/3 των Βέλγων που είχαν το επώνυμο «Ντιτρού», έσπευσαν να το αλλάξουν!
Αυτό όμως, δεν φαίνεται να έχει παίξει κανένα ρόλο για την πολιτεία της χώρας, αφού σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο του Βελγίου, ο Ντιτρού, έχει μεγάλη πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος, καθώς έχει εκτίσει το 1/3 της ποινής του, λαμβάνοντας υπόψη πως σε όλα αυτά τα εννέα χρόνια της κράτησής του, έδειξε καλή διαγωγή και συνέπεια.

Η Μισέλ Μαρτίν, πρώην σύζυγος του Ντιτρού, η οποία λειτουργούσε ως συνεργός του.
Με νόμιμο αίτημά του, εκείνος και ο δικηγόρος του ζητούν πια την αποφυλάκιση του, το οποίο αναμένεται να εκδικαστεί αυτές τις μέρες, εν μέσω των μεγάλων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που ξεκίνησαν με το άκουσμα της είδησης.
Οι γονείς το κοριτσιών που έπεσαν θύματα βιασμού από τον 57χρονο σήμερα Ντιτρού, έχουν ήδη δημοσιοποιήσει τις ενστάσεις τους και αναμένεται να φτάσουν μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
Οι φόβοι που εκφράζονται από τη μεριά τους είναι, πως αν αυτός ο άνθρωπος αποκτήσει και πάλι την ελευθερία του, θα μπορέσει να διαπράξει περαιτέρω εγκλήματα, ή θα προσπαθήσει να το σκάσει από τη χώρα.
Έξαλλου, ο πρότερος βίος του δεν είναι διόλου καλός. Το 1998, έξι χρόνια πριν από τη δίκη του, ο Ντιτρού, είχε μεταφερθεί από τη φυλακή χωρίς τις χειροπέδες, καταφέρνοντας έτσι να εξουδετερώσει έναν φρουρό και να του αρπάξει το όπλο. Στη συνέχεια, κρύφτηκε σε δάσος της περιοχής για ώρες μέχρι τη στιγμή που ένας δασοφύλακας τον είδε και τον αναγνώρισε, με αποτέλεσμα να καλέσει τις αρχές και να τον (ξανά ) συλλάβουν.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger