E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Λαθροκυνηγοί αποδεκατίζουν σπάνια πτηνά στο Αμβρακικό και θησαυρίζουν!!!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013


Λαθροκυνηγοί κάνουν «χρυσές δουλειές» στον κόλπο του Αμβρακικού όπου εκμεταλλευόμενοι το θολό καθεστώς για το κυνήγι αποδεκατίζουν σπάνια είδη πουλιών και... τα πουλάνε για μεγάλο αντίτιμο.

Οι εν λόγω κυνηγοί που φορούν κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, δρουν ανενόχλητοι, παρά το γεγονός ότι το κυνήγι απαγορέυεται στον Αμβρακικό, και μάλιστα πωλούν τη λεία σε τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια που με τη σειρά τους πλασάρουν το «εμπόρευμα» ως εκλεκτό έδεσμα.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Real News της Κυριακής, οργανώσεις καταγγέλλουν την ανεξέλεγκτη δράση των επιτήδειων τη στιγμή που του υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε την άρση απαγόρευσης για την περιοχή έπειτα από τέσσερα χρόνια, κάτι που αναμένεται να προσελκύσει και άλλους κυνηγετικούς συλλόγους στον κόλπο.
«Ο Αμβρακικός έχει γεμίσει βαρκούλες με κουκουλοφόρους που οπλοφορούν. Δυστυχώς, δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος και κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος αυτού του εξαιρετικά σημαντικού για το μεσογειακό οικοσύστημα βιότοπου» τονίζει στην εφημερία η Μαλάμω Κορμπέτη από την Ελληνική Ορνιθολογική εταιρεία.
Από την πλευρά των κυνηγών, ο Νίκος Παπαδόδημας τονίζει ότι «Η δραστηριότητα των κυνηγών, όπως αυτή ορίζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου και ακολουθείται από τους ελληνικούς κυνηγετικούς συλλόγους, προστατεύει το περιβάλλον και τα απειλούμενα είδη».
Ωστόσο τόσο οι κυνηγετικοί σύλλογοι όσο και οι οργανώσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος κατηγορούν τις ηγεσίες του υπουργείου για την «Σολομώντεια» λύση που προσπαθεί να προωθήσει.
Την ίδια ώρα οι οπλισμένοι λαθροκυνηγοί που σύμφωνα με καταγγελίες ανέρχονται στα πενήντα με ογδόντα άτομα πυροβολούν χωρίς κανόνες και εκμεταλλεύονται τη λεία τους.
Χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού καταγγέλλει ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ταβέρνες της περιοχής οι οποίες αγοράζουν 18 με 20 ευρώ το ζεύγος πτηνών και στη συνέχεια τα προσφέρουν στους πελάτες τους με ανάλογο αντίτιμο.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger