E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Asexual: Προτιμούν τα πάντα εκτός από το Σεξ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013



Περίπου το ένα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού είναι «Asexuals», δηλαδή άτομα που δεν θέλουν (ή δεν έχουν τη δυνατότητα) να κάνουν σεξ με άλλους.
Ένας κορυφαίος ακαδημαϊκός ισχυρίζεται ότι η σεξουαλικότητα της κουλτούρας μας έχει μετατρέψει τα σεξουαλικά αισθήματα των ανθρώπων, σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάποια εκατομμύρια συνανθρώπων μας, να μην νοιώθουν φυσική έλξη για τους άλλους. Μάλιστα κάποιοι από τους ίδιους τους asexual λένε πως το προτιμούν να φάνε ένα κέικ παρά να κάνουν σεξ...Το ένα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού σημαίνει ότι περίπου 70 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γη δεν αισθάνονται σεξουαλική έλξη. Οι ειδικοί λένε ότι οι Asexuals πάντα υπήρχαν, αλλά μόλις τώρα αρχίζουν να «βγαίνουν» προς τα έξω καθώς η κοινωνία γίνεται πιο φιλελεύθερη.
Ο Bogaert, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brock στον Καναδά, που ορίζει ως ασεξουαλικότητα την πλήρη έλλειψη σεξουαλικής έλξης, αναφέρει ότι οι Asexuals είναι «υπό μελέτη» και ότι αισθάνονται αποκλεισμένοι από τη σεξουαλική κουλτούρα του πολιτισμού μας.
Στο βιβλίο του "Understanding Asexuality" ο καθηγητής ισχυρίζεται επίσης ότι ο αυξανόμενος αριθμός των Asexuals θα πρέπει να αναγνωριστεί ως «το τέταρτο φύλο γενετήσιου προσανατολισμού».
«Υπάρχουν δύο μορφές Asexuals: τα άτομα που έχουν κάποιο επίπεδο σεξουαλικής επιθυμίας, αλλά δεν τολμούν να ζητήσουν σεξ από τους άλλους (με αποτέλεσμα να αυνανίζονται) και άλλα άτομα τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σεξουαλική ορμή.» λέει ο Bogaert.
Το 2004, ο καθηγητής Bogaert ανέλυσε τις απαντήσεις 18.000 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίοι είχαν απαντήσει σε μια έρευνα που έγινε το 1994 σχετικά με τη σεξουαλική έλξη. Τότε ανακάλυψε ότι το ένα τοις εκατό συμφωνεί με την απάντηση: «Ποτέ δεν ένοιωσα σεξουαλικά να έλκομαι από οποιονδήποτε».
Στο βιβλίο του, Understanding Asexuality, αναλύει περαιτέρω την ασεξουαλικότητα και ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που τώρα θεωρούν τους εαυτούς τους Asexuals, αυξάνεται.
Ο 23χρονος Joshua Hatton από το Μπέρμιγχαμ, είπε στην εφημερίδα Independent της Κυριακής: «Πριν από τρία χρόνια έγινα ασεξουαλ. Δεν χρειάζεται πλέον να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Οι νεαροί άνδρες πρέπει να ψάχνουν συνεχώς το περιστασιακό σεξ. Εγώ όμως τώρα νιώθω πιο άνετα, δεν έχω άγχος».
Μερικοί Asexuals μπορεί να έχουν εξαιρετικά χαμηλή επιθυμία σεξ και αλλοι να έχουν κανονική όμως κανείς να μην τους βρίσκει ελκυστικούς, σύμφωνα με μια προηγούμενη μελέτη του New Scientist.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, κάποιοι μπορεί να θέλουν να έχουν περιστασιακές ή μόνιμες συναισθηματικές σχέσεις, ακόμα και να κάνουν παιδιά, με εξωσωματική γονιμοποίηση όμως, για να μην είναι υποχρεωμένοι να κάνουν σεξ. 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger