E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εκπληκτικοί διάλογοι! Ιαπωνία: Θα βάλουμε προειδοποιητικά πυρά - Κίνα: Θα είναι και τα τελευταία σας!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013


Όταν για πρώτη φορά ιαπωνικά και κινεζικά μαχητικά βρέθηκαν αντιμέτωπα πάνω από τα διαφιλονικούμενα νησιά Senkaku για την κατοχή των οποίων ερίζουν και οι δύο χώρες...το Τόλιο ανακοίνωσε ότι την επόμενη φορά που θα πραγματοποιηθεί ανάλογη ενέργεια από την Κίνα θα δώσει εντολή στα αεροσκάφη του να ρίξουν προειδοποιητικά πυρά.


Η Ιαπωνία θεωρεί ότι η ρίψη προειδοποιητικών πυρών είναι θέμα στο οποίο καλύπτεται από τις διεθνείς συνθήκες.«Κάθε χώρα (σ.σ. εκτός της Ελλάδας βέβαια) έχει διαδικασίες με το πώς πρέπει να αντιδρά σε περιπτώσεις παραβίασης του εθνικού της εναέριου χώρου ιδιαίτερα όταν αυτές γίνονται κατ΄ επανάληψη παρά τα προειδοποιητικά μέτρα. 

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε έτοιμα μέτρα ανταπόδοσης τα οποία συνάδουν και με τα διεθνή στάνταρτ», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Αμύνης Itsunori Onodera απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα των προειδοποιητικών βολών.

Από την πλευρά της η Κίνα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών απάντησε την Κυριακή ότι η χώρα βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα και ότι τόσο η Ιαπωνία όσο και οι ΗΠΑ αγνοούν το γεγονός ότι τα νησιά Diaoyu όπως τα αποκαλεί η Κίνα, αποτελούν μέρος της εθνικής κυριαρχίας.Η απάντηση όμως στον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας ήρθε από τον Κινέζο υποστράτηγο Peng Guangqian της κινεζικής Ακαδημίας στρατιωτικών σπουδών:«Η επιθυμίας της Ιαπωνίας είναι ρίξει προειδοποιητικά τροχιοδεικτικά πυρά ως ένα τρόπο για να φοβίσει τους Κινέζους δεν μπορεί να εκληφθεί παρά μόνο ως αστείο το οποίο δείχνει την βλακεία, την σκληρότητα και την αδυναμία να αντιληφθούν τα όριά τους. 

Το να βάλεις προειδοποιητικά τροχιοδεικτικά πυρά είναι πρόκληση. Όταν η Ιαπωνία τολμήσει να ρίξει προειδοποιητικά πυρά, το οποίο αποτελεί σαν να λέμε και την πρώτη βολή, τότε η Κίνα δε σταθεί άπραγη κι δε θα τους επιτρέψει να ρίξουν δεύτερη βολή». 

defencenet.gr



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger